MENIU

Ministrul Cristian Ghinea mai demontează un "fake news": "Show-ul politic al PSD pe seama PNRR e doar penibil". Cu CINE îl compară pe Ciolacu

Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene / Foto: Facebook

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, demontează, într-un comunicat de presă, un nou facke news marca PSD, spune el, legat de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), susținând că procesul de evaluare al Planului presupune multiple cereri de clarificare, la care autoritățile române răspund în scris sau în teleconferinţe. Potrivit lui Ghinea, vorbim despre un proces normal de lucru şi care face parte, practic, din procesul de evaluare și negociere al PNRR.

"O nouă săptămână, un nou fake PSD despre PNRR. Procesul de evaluare al PNRR presupune multiple cereri de clarificare, la care răspundem în scris sau în teleconferinţe (au fost zilnice în ultimele săptămâni). Este un proces normal de lucru şi parte din procesul de evaluare/negociere. Ce spun Ciolacu şi Negrescu sunt prostii, inclusiv pe fond: dimpotrivă, Comisia cere reforma care să repare dezastrul lăsat de PSD la buget. Asta negociem în aceste zile. Ciolacu este ca piromanul care se agită să taie furtunul pompierilor care vin la incendiul declanşat de el", afirmă Ghinea, în comunicatul citat. 

Ministrul susține că, aşa cum a anunţat anterior, PNRR este în plin proces de evaluare şi detaliere "acolo unde este necesar", această etapă curmând să se finalizeze chiar în această lună.

"La începutul lui septembrie vom lucra împreună cu Comisia la actele delegate de punere în aplicare. E o prostie şi afirmaţia că va fi ultimul plan aprobat, nici vorbă, va fi o tranşă de state în septembrie, nu e concurs de viteză şi aşa cum bine a afirmat Preşedintele Iohannis, este bine să detaliem totul acum ca să meargă bine implementarea. Marile mize ale PNRR - alocările foarte mari pentru autostrăzi, pentru educaţie, pentru spitale, pentru păduri, pentru mediul de afaceri sunt rezolvate. Spunem oamenilor clar: răbdare şi decenţă, pentru a clarifica toate aspectele tehnice. Avem în faţă proiectul de ţară al României. Evident, nu de la PSD cerem răbdare şi decenţă, că nu au nici una nici alta", a arătat Cristian Ghinea.

"Show-ul politic al PSD pe seama PNRR e doar penibil", a conchis ministrul.