MENIU

Ministrul care i-a băgat în ședință pe șefii poliției, după ce fiul lui a fost oprit de mai multe ori în trafic

Ministrul care i-a băgat în ședință pe șefii poliției. Foto: Profi Media

Ion Ștefan, fostul ministru al Dezvoltării, ar fi convocat șefii poliției din Vrancea, ca să le ceară explicații, după ce fiul lui a fost oprit de mai multe ori în trafic. Întâlnirea ar fi avut loc în biroul prefectului, motiv pentru care ministrul de Interne a trimis Corpul de Control la Prefectură. Fostul ministru al Dezvoltării a declarat pentru Realitatea PLUS că el consideră actul un abuz din partea polițiștilor. 

Ion Ştefan a convocat o întâlnire în biroul prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, cu şefii poliției. Este vorba despre Remus Nica, inspectorul-şef al IPJ Vrancea, şi şeful Biroului Rutier, Alexandru Cara.

Fostul ministru i-a băgat în ședință pe șefii din poliție după ce fiul lui ar fi fost oprit în trafic de mai multe ori de poliţiştii rutieri din Focşani.

Contactat de Realitatea PLUS, Ion Ștefan a declarat că fiul lui a fost oprit mai multe zile pentru a fi legimitat și testat pentru drog. Acesta consideră că e un abuz al polițiștilor și că mai mulți politicieni sunt în aceeași situație.

„Dacă a făcut așa ceva, domnul Ștefan e pe linia penală, că e șef și poate face orice. De exemplu, dânsul nu avea voie să îi convoace pe șefii Poliției”, a precizat jurnalistul Grigore Cartianu.

„Sunt lucuri pe care să le înțeleagă, îl poate opri cineva pentru că e cu mașina, așa cum și polițiștii trebuie să respecte legea”, a declarat Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Agenților de Poliție.

Corpul de Control al Ministerului de Interne a demarat o anchetă în acest caz. 

Mai multe articole despre:
ministrul dezvoltarii ion stefan politie Vrancea