MENIU

Ministrul Apărării: Trebuie constituită de îndată o comisie parlamentară de anchetă a protestelor

Ministrul Apărării: Trebuie constituită de îndată o comisie parlamentară de anchetă a protestelor

Ministrul Apărării Naţionale, senatorul PSD Mihai Fifor, a apreciat, duminică, pe Facebook, că „trebuie constituită de îndată” o comisie parlamentară de anchetă a protestelor violente din 10 august, care să răspundă la întrebări precum „Cui foloseşte dărâmarea prin violenţă a Guvernului?”.

„Ieri, şi susţin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti. De aceea această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urmă votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă”, a scris ministrul Apărării, Mihai Fifor, duminică, pe contul său de Facebook.

Potrivit acestuia, pe 10 august a fost un „scenariu incredibil de bine pus la punct" pentru dărâmarea prin violenţă a Guvernului.

Se cere comisie de anchetă pentru Iohannis, după protestul disaporei: "A instigat la revoltă"

Fifor face şi o prezentare a şirului protestelor de vinerea trecută care, spune el, ridică mai multe semne de întrebare.

„Qui prodest? Aceasta este prima întrebare care se impune atunci când cauţi să afli adevărul despre o întâmplare sau altă. Cui foloseşte ce s-a întâmplat? Aşa trebuie să înceapă şi orice discuţie despre ziua de 10 august. (...) În context, va reamintesc faptul că, în luna iulie, la Bruxelles, a avut loc Summit-ul NATO, iar România şi-a atins toate obiectivele propuse, după o muncă de mai bine de 6 luni a Ministerului Apărării şi a Ministerului de Externe, adică a Guvernului României. România a fost evidenţiată astfel că stat care, prin voinţa Parlamentului şi a Guvernului, îşi îndeplineşte toate obligaţiile şi conditionalitatile asumate în cadrul Alianţei NATO. Mai mult, România a fost evidenţiată din nou că pol de stabilitate şi drept cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagră şi în Balcanii de Vest. Cui foloseşte, în aceste condiţii, proiectarea iresponsabila a unei imagini de ţara instabilă, cuprinsă de haos, cu pe străzile Bucureştiului? România, prin măsurile luate de Guvernarea PSD-ALDE are cea mai importantă creştere economică şi anul acesta. Pe cine deranjează în aşa de mare măsură succesul Programului de guvernare votat de milioane de români, încât acest guvern trebuie dărâmat cu orice preţ? Cine se face vinovat de modul iresponsabil în care a fost deturnat protestul paşnic al celor din Piaţă Victoria? De ce această disperare că PSD-ALDE să nu guverneze şi în 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţia României? Toate acestea sunt întrebări care solicita răspunsuri imediate, pentru că, atât românii cât şi comunitatea internaţională să ştie adevărul", a spus Mihai Fifor.

Denise Rifai: Înțeleg că Fifor se pregătește să fie premier. Ar trebui s-o facă mai responsabil

Mai multe articole despre:
Mihai Fifor protest diaspora