MENIU

Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nu am primit nicio revendicare! Ușa ministerului este deschisă oricând pentru fermieri

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Foto: Facebook

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a publicat un mesaj pe pagina sa de socializare, abordând problema protestului fermierilor și transportatorilor. În declarația sa, ministrul a precizat că Ministerul Agriculturii nu a primit nicio revendicare oficială până în prezent, deoarece nicio asociație nu își asumă acest protest. Cu toate acestea, a subliniat că este dispus să sprijine fermierii în găsirea unei soluții pentru problemele pe care le reclamă în legătură cu RCA și permisele de conducere, chiar dacă aceste aspecte nu țin direct de responabilitatea ministerului. 

Ministrul a anunțat că a programat pentru săptămâna viitoare o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile fermierilor, în cadrul căreia va prezenta programele pe care Ministerul Agriculturii le are pregătite pentru acest an. Astfel, se va oferi spațiu pentru discuții și pentru abordarea problemelor întâmpinate de către fermieri. 

Florin Barbu a subliniat că subvențiile se acordă la timp și că subvenția la motorină va fi acordată la valoarea maximă posibilă. Mai mult, a asigurat că bugetul alocat pentru agricultură în acest an este unul solid și că vor fi sprijinite toate sectoarele din industria agricolă, susținând astfel producția românească.

O femeie din Roman i-a dat foc mașinii amantei, când a aflat că soțul o înșela

Cu toate acestea, ministrul a atras atenția asupra faptului că anul curent este unul electoral și că protestul spontan al fermierilor este masiv distribuit pe rețelele sociale de către un partid politic. Oficialul de la Ministerul Agriculturii a mai spus că utilizarea fermierilor și a agriculturii românești pentru a câștiga capital de imagine politic sau voturi este inacceptabilă, amintind că unele partide politice nu au oferit soluții pentru agricultura românească în ultimii patru ani.

Florin Barbu a subliniat că ușa ministerului Agriculturii este deschisă întotdeauna pentru fermieri și că dorește să rezolve problemele acestora și să le ofere sprijinul necesar. El și-a încheiat mesajul exprimându-și încrederea că anul 2024 va fi unul favorabil pentru agricultura românească și pentru fermierii din țară.

50 de transportatori şi fermieri din Buzău se îndreaptă spre Capitală pentru a protesta împotriva scumpirilor RCA şi accizei la motorină

„Legat de protestul “spontan” al transportatorilor la care s-au alăturat și câțiva fermieri, până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest.
Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere.
Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare.
Am stabilit deja o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an.
Vom putea vorbi, așa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare.
Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest.
Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp!
Subvenția la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă.
Avem un buget bun, în acest an, avem fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și vom continua să sprijinim producția românească.
Este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit pe rețelele sociale de un partid politic.
Nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje.
Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție pentru agricultura românească în ultimii 4 ani
Ca întotdeauna, ușa ministerului Agriculturii este deschisă oricând pentru fermieri, pentru că eu sunt acolo pentru a le rezolva problemele și a-i sprijini!
Îi asigur pe toți că anul 2024 o să fie un an agricol bun atât pentru România, cât și pentru fermierii români!”, a scris ministrul Agriculturii pe pagina sa de socializare.
Păcăleala bonurilor de masă. Cum dau guvernanții cu o mână și iau, de fapt, cu două și cum se pot trezi angajații cu mai puțini bani pentru alimente