MENIU

Ministrul Agriculturii anunţă o iniţiativă legislativă menită să protejeze producătorii români

Oros anunţă depunerea unei iniţiative legislative pentru protejarea producătorilor români

Adrian Oros a declarat marţi că a depus o iniţiativă legislativă încă din data de 9 noiembrie (a.c.), având scopul de a proteja producătorii şi procesatorii români din sectorul agricol şi alimentar, care implementează directiva europeană privind practicile comerciale neloiale.

Adrian Oros: "Am depus o iniţiativă legislativă în 9 noiembrie care implementează Directiva nr. 633/2019 privind practicile comerciale neloiale, iar prin această iniţiativă readucem toate acele măsuri pe care le-am prins în Legea 150/2016, dar de data aceasta într-un limbaj european, astfel încât această lege să fie aplicabilă, şi nu cred că vor mai avea curajul să o modifice".

Potrivit AGERPRES, ministrul Agriculturii a motivat decizia de a iniţia această lege făcând comparaţii între Legea 150/2016 privind comercializarea produselor alimentare, iniţiată de PNL, care prevedea ca marile magazine să expună la raft, în proporţie de 51%, produse româneşti provenite de pe lanţul scurt, şi Legea 28/2020, care a modificat o parte din prevederile primei legi, modificări făcute de parlamentarii PSD.

Ministrul Oros a explicat care sunt motivele din spatele acestei inițiative legislative. 

Adrian Oros: "Scopul implementării acestei iniţative legislative: un lanţ de aprovizionare cu alimente bine echilibrat şi funcţional, combaterea comportamentelor care încalcă principiul bunei-credinţe în relaţiile comerciale, protecţia producătorilor din sectorul agricol şi alimentar, protecţia producătorilor şi procesatorilor români, pentru că această directivă (633/2019 n.r.) pune pe picior de egalitate producătorul şi procesatorul mic, care din nefericire în România este român şi comerciantul este dominant."

Mai multe articole despre:
oros