MENIU

Coronavirus la nivel înalt. Miniştrii de Externe din țările baltice au intrat în carantină după ce omologul sloven a fost testat pozitiv

Miniştrii de Externe din țările baltice au intrat în carantină

Miniștrii de Externe din Lituania, Letonia și Estonia au intrat în carantină sâmbătă după ce omologul lor sloven, Anze Logar, a anunțat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta a revenit recent dintr-un turneu în cele trei țări.

Ministrul de Externe din Slovenia a primit rezultatul testului vineri seară. Cu o zi înainte s-a întors dintr-un turneu în care s-a întâlnit cu omologii din Letonia, Estonia și Lituania, Edgars Rinkevics, Urmas Reinsalu şi Linas Linkevicius. Logar a aflat că este infectat în urma unui test de rutină, fiind asimptomatic. 

Sâmbătă a anunțat că a fost testat pozitiv și Președintele Poloniei, Andrzej Duda, care a făcut, de asemenea, o vizită recentă în capitala Estoniei, Tallin. La începutul săptămânii, acesta a participat la un forum de investiţii. Printre cei prezenți la eveniment s-au aflat omologii săi din Estonia și Bulgaria, Kersti Kaljulaid şi Rumen Radev. Kaljulaid a transmis pe pagina sa de socializare că s-a testat și a primit rezultat negativ, informează Agerpres. 

Președintele Bulgariei se află deja în izolare. Acesta și-a scurtat deplasarea la Tallin după ce a aflat că a fost contact direct în țara sa al unei persoane infectate.