MENIU

Ministerul Sănătății a trimis la DNA achizițiile făcute de directorul spitalelor din Capitală

Eduard Armeanu Coleg de partid cu Gabriela Firea, Eduard Armeanu a fost promovat de două ori în patru luni fără concurs. În plus, din manager reclamat de angajați la Spitalul Județean Ilfov, el a ajuns să coordoneze cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei. Astfel, acesta răspunde de un buget de 220 de milioane de euro, după ce primarul general l-a avansat fără să țină cont de un detaliu: printr-o decizie a ANI și două sentințe în justiție, Eduard Armeanu nu are voie să fie manager de spital pînă în decembrie 2018. - See more at: https://www.realitatea.net/gabriela-firea-a-pus-un-incompatibil-sef-peste-spitalele-din-bucuresti_2013316.html#sthash.8V2M5u4f.dpuf

Ministerul Sănătății a trimis la DNA achizițiile făcute de directorul spitalelor din Capitală, Eduard Armeanu, pe vremea când era manager la Spitalul Județean Ilfov, potrivit Tolo.ro.

Ministerul Sănătății a trimis la DNA achizițiile făcute de directorul spitalelor din Capitală, Eduard Armeanu, pe vremea când era manager la Spitalul Județean Ilfov.

Eduard Armeanu a condus Spitalul Județean de Urgență Ilfov folosind rețete similare cu cele ale lui Florin Secureanu, fostul director al Spitalului "Malaxa". Potrivit tolo.ro, Secureanu și Armeanu fac parte dintr-o rețea. Ei folosesc zeci de firme și metode comune.

Gazeta Sporturilor publică date dintr-un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății. "După ce au ales, la întîmplare, cîteva achiziții încheiate de Armeanu, inspectorii s-au luat cu mîinile de cap. Și au trimis la DNA contractele, printre care și unele în care Armeanu dă bani unor firme de IT fără să poată demonstra ce au prestat", scriu jurnaliștii de la GSP.

În timp ce banii mergeau la pilele managerului, la secția de nou-născuți din Spitalul Județean de Urgență Ilfov se refolosesc și materialele sanitare de unică folosință.

Ajuns în Primărie, Eduard Armeanu și-a adus și contractele cu aceste pile, potrivit jurnaliștilor. Armeanu este și autorul unei gestiuni asemănătoare cu a lui Secureanu atît la Spitalul Ilfov, unde a stat 6 ani, cît și în cele 6 luni cît a fost director în Primăria Bucureștiului.

Zeci de firme care iau bani din buget sînt comune la spitalele "Malaxa" și "Ilfov". Și, mai departe, firmele apar în cele 19 spitale ale Primăriei și în multe alte spitale din Capitală și din țară!

Armeanu este proba că Secureanu nu e o extravaganță cinică. Ei fac parte din același sistem care conduce spitalele din București.

Corpul de Control arată încă și altceva: acești oameni nu au capacitatea de a guverna spitalele!

Coleg de partid cu Gabriela Firea, Eduard Armeanu a fost promovat de două ori în patru luni fără concurs. În plus, din manager reclamat de angajați la Spitalul Județean Ilfov, el a ajuns să coordoneze cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei.

După ce a fost pus să răspundă de un buget de 220 de milioane de euro, fără ca primarul general să țină cont de o decizie a ANI și două sentințe în justiție prin care Eduard Armeanu este declarat incompatibil și nu are voie să fie manager de spital pînă în decembrie 2018, Armeanu a fost retras "pe furiș". Mai multe aici

 

 

Mai multe articole despre:
Ministerul Sănătaţii Eduard Armeanu