MENIU

Ministerul de Externe anunță că niciun român nu este implicat în accidentul feroviar din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe transmite că pentru moment nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea unor cetăţeni români, în contextul accidentului feroviar care a avut loc miercuri în Grecia.

"Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile elene, operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, iar datele referitoare la cetăţenia persoanelor afectate vor fi comunicate ulterior. MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul celor două misiuni ale României nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident", arată un comunicat al ministerului.


Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Atena şi al Consulatului General Al României la Salonic, s-a autosesizat în contextul relatărilor publice cu privire la un accident feroviar produs în dimineaţa zilei de miercuri, în localitatea Tempe, din nord-estul Greciei, soldat, potrivit unui bilanţ intermediar transmis de către autorităţile elene, cu decesul a 38 de persoane şi cu rănirea unui număr de aproximativ 66 de persoane, care au fost transportate la unităţile medicale din apropiere.

În acest context, reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai consulatului general au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile elene, pentru a obţine informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Reprezentanţii Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile elene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, şi al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena - +30 6978996222 - şi al Consulatului General al României la Salonic - +30 6906 479076.