MENIU

Ministerul Culturii pregătește redeschiderea sălilor de teatru și de concerte. Cine ar putea participa la spectacole

Redeschidere sali cinema si teatre/sursa foto: Pixabay

Românii s-ar putea bucura iar, din această vară, de muzică și spectacole. Ministerul Culturii lucrează la 2 programe-pilot, inspirate de cele aplicate, deja, în alte state din Occident. Mai exact, la spectacole ar urma să participe doar persoanele care au dobândit imunitate, după ce au trecut prin boală, cei care au dovada că s-au vaccinat și cei care prezinta un test negativ.

Autoritățile caută soluții pentru a putea participa la spectacole și concerte în cel mai scurt timp. Ne-am putea bucura de spectacole, dacă la intrarea în teatru vom prezenta un test COVID negativ, adeverința de vaccinare sau o adeverință care să arate că am trecut prin boală.

Marinela Țepus, directorul Teatrului Nottara: Orice măsură care ne redă posibilitatea de a juca este extrem de bună.

Pe de altă parte, reprezentanții teatrelor spun că aceste programe pilot nu le oferă certitudine.

Marinela Țepus: Să știm cine cumpără testele, să știm cine le face, să știm cât va dura să facem aceste teste. Dacă rămânem în continuare în carantină și se închid magazinele la 18, cam la ce oră va trebui să începem noi spectacolele? Dacă începem spectacolele pe la ora 15, cine va veni să vadă teatru?

Oamenii sunt încrezători că în acest mod vor reveni la viața dinainte de pandemie.

Spectatoare: Chiar avem nevoie să mergem și la teatru și la cinema.

Altă spectatoare: Mi se pare foarte OK măsura, să putem merge la teatru cu adeverința de vaccin sau cu test. Mie îmi e dor.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, spune că până în data de 15 aprilie va prezenta noile reguli atât pentru evenimentele din interior, cât și pentru cele din aer liber.

Mai multe articole despre:
spectacole redechidere sali spectacole