MENIU

Milioane de teste pentru COVID-19 care dau rezultatul în doar 90 de minute, vor fi disponibile în Marea Britanie

Milioane de teste pentru COVID-19 care dau rezultatul în doar 90 de minute, vor fi disponibile în Marea Britanie

În spitalele, azilurile şi laboratoarele din Regatul Unit vor fi disponibile 5,8 milioane de teste pentru coronavirus pe baza de ADN şi 450.000 de teste din probe prelevate prin frotiuri, informează Reuters, preluat de Agerpres. Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a anunţat, astăzi, că testele dau rezultate în 90 de minute şi nu trebuie efectuate de personal medical.

''Faptul că aceste teste pot detecta şi gripa, şi COVID-19, va fi extrem de util pe măsură ce se apropie iarna, astfel că pacienţii vor putea urma recomandările corecte pentru protecţia proprie şi a altora'', a explicat oficialul.

În plus, Serviciul Naţional de Sănătate a anunţat că va oferi pacienţilor cu cancer tratamente adaptate pentru COVID-19, inclusiv medicamente care nu afectează puternic sistemul imunitar.

Sistemul de sănătate britanic a fost intens solicitat în timpul vârfurilor epidemiei de coronavirus în urma căreia au murit 46.000 de oameni.

În prezent, Marea Britanie se află se află pe locul 12 în lume, ca număr de cazuri de infecție cu coronavirus (304.695), și 4 locul patru la nivel mondial la cpitolul decese cauzate de COVID-19, după SUA, Brazilia și Mexic.

Mai multe articole despre:
uk coronavirus