MENIU

Miliardarul Dan Adamescu FĂCEA PRESIUNI asupra martorilor - motivare arestare

Miliardarul Dan Adamescu vrea să fie cercetat în libertate. Acuzat de mituirea unor judecători, afaceristul a contestat reţinerea sa pentru 30 de zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În motivarea deciziei de arestare, magistraţii arată că miliardarul ar fi încercat să influenţeze un martor important, ba chiar şi-ar fi trimis şoferul să-l transporte pe acesta de la DNA.

Afaceristul a fost arestat preventiv săptămâna trecută după ce ar fi mituit doi judecători de la Tribunalul Bucureşti. Magistraţii susţin în motivarea arestării că Dan Adamescu a încercat să influenţeze martorii din dosarul său.

"În contextul în care la sediul firmelor care fac parte din grupul condus de inculpat au avut loc percheziţii, acesta a contactat-o, telefonic, pe martoră care i-a făcut o descriere amănunţită a documentelor ridicate de DNA. În cadrul aceluiaşi dialog, martora a cerut să i se comunice ce are de făcut în continuare ”şi cum procedăm?” iar inculpatul a formulat, la rândul său, o întrebare ”la tine nu s-a schimbat nimic, a rămas aşa? Iar martora a afirmat ”eu trebuie să modific declaraţia…", se arată în document.

Judecătorii de la Curtea de Apel spun că lăsarea lui Adamescu în libertate ar aduce prejudicii de imagine justiţiei: "Aceasta este de natură să creeze percepţia publică a ideii că, de pe asemenea poziţie, poţi cumpăra până şi justiţia, după bunul plac şi în propriul interes pentru a obţine şi mai multe avantaje materiale iar verea deţinută apără conduita ilicită şi conferă imunitate în faţa legii."

Miliardarul Dan Adamescu a fost arestat pentru 30 de zile. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au aprobat propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui DAN ADAMESCU, procesul începând vineri, în jurul orei 11.00.

Omul de afaceri DAN ADAMESCU a fost reţinut joi, în dosarul în care este suspectat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru ca aceştia să dispună în dosare de insolvenţă soluţii favorabile unor firme la care omul de afaceri era acţionar, potrivit DNA.

DAN ADAMESCU. "Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era inculpatul Adamescu Grigore Dan", a precizat DNA.

Mai multe articole despre:
miliardar Dan Adamescu influenţare