MENIU

Miliardarii planetei sărăcesc pe fondul crizei din America. Îngrijorările cu privire la criza economică „taie” din dorința pentru produse de lux

Foto: Profimedia

Criza din Statele Unite ale Americii îi duce la sapă de lemn pe miliardarii planetei. Averea francezului Bernard Arnault a scăzut cu 11,2 miliarde de dolari într-o singură zi. 

Bernard Arnault, francezul considerat cel mai bogat om de pe planetă, a înregistrat o pierdere de 11,2 miliarde de dolari într-o singură zi. Motivul acestui declin financiar se datorează îngrijorărilor legate de încetinirea economiei americane, care ar putea duce la o scădere a cererii de produse de lux. 

 Arnault este fondatorul grupului LVMH, companie ce oferă diverse produse de lux, precum poșetele Louis Vuitton, șampania Moet & Chandon și rochiile Christian Dior. În cursul acestui an, averea sa a înregistrat o creștere exponențială odată cu avansul valorii acțiunilor companiilor europene din industria bunurilor de lux.

Chiar și după această scădere, averea lui Bernard Arnault se ridică la suma de 191,6 miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires. De la începutul anului și până în prezent, miliardarul francez și-a mărit averea cu 29,5 miliarde de dolari.

După nefasta zi de marți, care i-a adus miliardarului francez paguba semnificativă, diferența dintre Bernard Arnault și Elon Musk, fondatorul Tesla Inc și al doilea cel mai bogat om din lume, s-a redus la doar 11,4 miliarde de dolari.

Scăderea înregistrată marți vine după o perioadă lungă de creștere a valorii acțiunilor LVMH, care se mențin cu 23% peste nivelul de la începutul anului. În același timp, indicele MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index a înregistrat o creștere de 27%.