MENIU

Mii de vaci au murit din cauza caniculei. Stare de alertă în Statele Unite

Canicula, mai exact stresul termic, a determinat cauza morții a mii de vaci în Statele Unite. Este vorba de cel puțin 2.000 de animale, potrivit Departamentului de Sănătate și Mediu din Kansas, dar bilanțul este unul relativ. 

Oficialii americani au precizat că se așteaptă ca acest număr să crească pe măsură ce mai multe padocuri raportează pierderi din cauza caniculei. Pe rețele de socializare au apărut zvonuri nefondate că moartea animalelor ar fi fost provocată și de alți factori în afară de condițiile meteo, însă oficialii din Kansas au afirmat că nu există semne care să indice alte cauze.

În Kansas, temperaturile au depășit brusc 37 de grade Celsius, după ce săptămâna trecută erau cuprinse între 21 până la 27 grade Celsius.

În SUA, decesele cauzate de căldură sunt rare în sectorul creșterii bovinelor, priducându-se la 10-20 de ani, deoarece fermierii iau măsuri de precauție.

Potrivit Agenției americane pentru Protecția Mediului (EPA), valurile de căldură din SUA au crescut constant ca frecvență, durată și intensitate începând cu anii 1960, informează The Guardian, citat de Agrointeligența.