MENIU

VIDEO Proteste în lanț față de restricțiile COVID. Tensiuni în țară: manifestanți luați pe sus de jandarmi, reguli încălcate TOTAL

Proteste la Constanta

Proteste, luni seara, în toată țara, nu doar în București. Mii de oameni au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile și în Timișoara, Iași, Cluj, Constanța, Sibiu, Ploiești, dar și în alte mari orașe. Mai multe persoane au fost luate pe sus de jandarmi, majoritatea pentru că nu purtau mască. 

În Ploiești, manifestanţii ieșiți în stradă au scandat „Jos guvernul dictator”, „Libertate”, „Jos Guvernul” şi „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”.

La eveniment se adunaseră, în jurul orei 21:00, câteva sute de persoane care mărşăluiesc prin Ploiești, însoțiți de forţe de ordine, nefiind înregistrate incidente.

Sursa: Realitatea de Prahova

La Timișoara protestatarii s-au mobilizat pe Facebook. Unii dintre ei au venit cu pastile pentru durerea de gât pentru a putea scanda cât mai tare.

Zeci de persoane protestează, luni seară, și la Cluj-Napoca.

Protestatarii şi-au dat întâlnire în fata Instituţiei Prefectului Cluj şi au pornit în marş prin zona centrală a oraşului scandând „Demisia!”, „Plecați cu toții!”, „Jos guvernul!”, „Libertate, nu închiși în casă!”, „O dorință sinceră, România liberă!”.

Deşi aceştia scandează împotriva măştii de protecţie, o bună parte dintre protestatari o poartă, motiv pentru care au stârnit amuzament pe reţelele sociale.

 


Sursa: Realitatea de Cluj

La Brașov, oamenii s-au adunat în număr mare în centrul orașului pentru a manifesta împotriva măsurilor impuse de autorități în pandemie. 

Sunt însoțiți de jandarmi și cei mai mulți nu respectă nicio măsură împotriva răspândirii SARS-COV-2. Între timp, la Brașov, susțin autoritățile, că locurile la ATI Covid sunt pline, iar rata de infectare a sărit de 7 la mia de locuitori.

Jandarmeria anunță că s-au adunat peste 550 de protestatari. 

 

 


Sursa: Realitatea de Brasov

Zeci de oameni s-au strâns și în faţa Prefecturii Constanţa,.  COVID-19.

Au scandat, pe platoul Instituţiei Prefectului, lozinci printre care „libertate, te iubim, ori învingem ori murim!”, „mai bine golan, decât activist/ Mai bine mort, decât comunist”

Sute de brăileni protestează din nou împotriva restricțiilor impuse de autorități. Tinerii din Brăila au ieșit în număr și mai mare în stradă pentru a-și striga nemulțumirile față de noile restricții impuse de autorități. 

Aproximativ 400 de persoane au blocat o artera principală, cei mai mulți dintre ei nu poartă masca de protecție și nu respectă regulile de distanțare socială.


Sursa: Realitatea de Braila

La Sibiu, protestatarii au intrat în conflict cu jandarmii deoarece aceștia nu i-au lăsat să-și schimbe traseul.

Mai  multe persoane au protestat în această după amiază în fața Prefecturii Argeș împotriva noilor restricții pentru răspândirea COVID-19!

Proteste masive împotriva restricțiilor COVID-19 impuse de autorități au loc luni în toate județele, în fața prefecturilor. 

Sursa: Realitatea de Arges