MENIU

Mii de benzi desenate, oferite gratuit de Free Comic Book Day 2016

Benzi desenate

Un nou fenomen cultural, Free Comic Book Day este ziua în care magazinele de jocuri şi librăriile din întreaga lume oferă benzi desenate gratuit tuturor celor interesaţi. A 15-a editie are loc sâmbătă, 7 mai şi vine cu un număr record de reviste de benzi desenate care vor fi oferite gratuit în toată lumea: 6 milioane de exemplare.

2016 este anul care marchează 15 ani de când scriitorul Joe Field a decis să creeze Free Comic Book Day.

De la începuturile sale modeste în 2001, evenimentul a devenit un fenomen mondial, prezent în marea majoritate a țărilor unde există o cultură a boardgame-urilor si benzilor desenate.

În România, magazinul oficial care organizează Free Comic Book Day este Red Goblin. Sâmbătă, 7 mai, Red Goblin, magazinul de jocuri, boardgames și comic books, organizează Free Comic Book Day şi oferă gratuit mii de benzi desenate, în engleza şi română, pentru toate varstele (copii si adulti), cu super eroii preferati, anunţă

Cei care vor să primească gratuit reviste din cele pregătite special pentru eveniment pot participa la Free Comic Book Day între orele 12:00 şi 20:00.

Magazinul pregăteste 50 de titluri de comic bookuri diferite, in format fizic, reviste din ediții speciale și universuri variate, potrivite pentru toate varstele, inspirate din jocuri video, filme, seriale TV si cultura pop. Detalii aici

Printre titluri se numara benzi desenate cu super eroi din universul Marvel si DC,benzi desenate romanesti, ca seria Harap Alb, benzi desenate pentru copii, cum sunt Pokémon, Grumpy Cat, Sponge Bob, Sonic the Hedgehog, benzi desenate cu personaje clasice, cum sunt Pantera Roz, Strawberry Shortcake sau Archie, benzi desenate inspirate de filme si seriale TV, cum sunt The Walking Dead, Doctor Who, Bob's Burgers, Familia Simpsons, Firefly, si chiar recentul Deadpool, si multe altele.

"Vrem ca fanii de comic bookuri sa gaseasca ceva nou, iar cei care nu au mai vazut aceasta lumea sa experimenteze un posibil nou hobby: benzile desenate! Si impreuna sa stabilim o comunitate activa de cititori de benzi desenate si in Romania -- iar asta incepe cu copiii, de aceea un aspect foarte important al evenimentului este sa-i incurajam sa citeasca." -- povesteste Mara Radu, reprezentant RedGoblin.

Mai multe articole despre:
null