MENIU

Mihnea Motoc: Maniera în care ne apropiem de alocarea de 2% din PIB dă impresia de mare seriozitate

Decizia României de a creşte bugetul pentru apărare consolidează poziţia pe care ţara noastră o are în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Acest lucru a fost confirmat de Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, invitatul din această săptămână al emisiunii "Ambasador România".

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a vorbit, în exclusivitate pentru Realitatea TV, despre cum privesc aliaţii orientarea României în privinţa apărării.

"Maniera în care noi ne apropiem foarte credibil de alocarea a 2% - 1,6 anul acesta dacă nu ma înşel – 1,7 credite de angajare, ceea ce înseamnă că putem parcurge până la anul drumul de la 1,5 alocat din 2015 la 2%, ceea ce face obiectul acordului politic girat de preşedintele Românie da o impresie de mare mare seriozitate pentru că arata ca poti sa îţi susţii aceste obiective şi că poţi să te angajezi alături de ceilalţi în tipul acesta de exemple din ce in ce mai complexe, intense, pe care poţi sa îl pui alături de aliaţii pe care îi doreşti alături", a spus Mihnea Motoc.

Mihnea Motoc a detaliat şi modificările din interiorul Alianţei Nord Atlantice.


Ministrul Apărării Naţionale a mai precizat că vor exista programe de instruire pentru eventuale agresiuni asupra unui stat membru al Alianţei.


În acest sens, urmează ca Alianţa să adopte şi alte măsuri, la următorul summit, a mai explicat ministrul Mihnea Motoc.