MENIU

Mihailo Podoliak și David Arakhamia, gata să meargă la Mariupol: Scopul principal este salvarea apărătorilor Mariupolului și a civililor

David Arakhamia (stânga) și Mihailo Podoliak (dreapta) / Twitter

Consilierul prezidențial Mihailo Podolyak este gata să meargă la Mariupol pentru negocieri cu reprezentanții țării agresoare. Scopul principal este salvarea apărătorilor Mariupolului și a civililor, a spus Podoliak, într-o postare pe Twitter. Potrivit unei declarații făcute de președintele Volodimir Zelenski, aproximativ 120.000 de persoane au rămas prinse în orașul-port asediat de la Marea Azov.

"Da. Fara nici o conditie. Suntem pregătiți să organizăm o „rundă specială de negocieri” chiar la Mariupol. Unu la unu. Doi la doi. Pentru a-i salva pe băieții noștri, pe Azov, pe militari, pe civili, pe copii, pe cei vii și pe răniți. Pe toată lumea. Pentru că sunt ai noștri. Pentru că sunt în inima mea. Pentru totdeauna", este mesajul transmis, miercuri noaptea, de consilierul prezidențial.

Un mesaj similar a fost transmis și de șeful delegației de negociere ucrainene, David Arakhamia, și-a confirmat și el disponibilitatea de a merge la Mariupol, relatează NEXTA.

Declarațiile celor doi oficiali vin la scurt timp după anunțul făcut de președintele Volodimir Zelenski, care a declarat, miercuri, că este „gata să schimbe prizonierii de război ruși” în schimbul evacuării „în siguranță” a civililor și militarilro ucraineni din Mariupol, asediat și bombardat în continuu de la începerea invaziei ruse.

Zelenski a anunțat, din nou, că aproximativ o mie de civili se ascund încă tn tunelurile uriașului combinat siderurgic Azovstal din Mariupol. Președintele ucrainean a mai anunțat că este de acord cu un armistițiu de Paște.

„Din informațiile noastre, ei (invadatorii - n.r.) țin 120.000 de oameni în Mariupol asediat. Crimele care au loc acolo sunt mult mai înfricoșătoare și la scară mult mai largă decât în ​​Borodianka”, a declarat Zelenski, în conferința de presă comună alături de președintele Consiliului European, Charles Michel, la Kiev.