MENIU

Mihai Necolaiciuc, fostul director al CFR, condamnat la zece ani de închisoare

Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat, miercuri, la zece ani de închisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Necolaiciuc a fost condamnat la 10 ani de închisoare de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, pentru multiple cazuri de abuz în serviciu. Fostul director al CFR este acuzat că, în perioada cât a fost director la CFR, a achiziţionat ilegal anumite bunuri.
 
Sentinţa a fost dată în dosarul în care Mihai Necolaiciuc, mai mulţi foşti şefi din CFR SA şi administratori de firme au fost acuzaţi pentru fraudarea companiei. În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Necolaiciuc şi alte persoane au fost trimişi în judecată, pentru fraude de aproximativ 56,7 milioane de euro.
 
Necolaiciuc ispăşeşte deja o altă condamnare, de patru ani şi şase luni de închisoare, pentru fraudarea statului cu 2,7 milioane de euro.
 
Necolaiciuc a fost judecat şi condamnat pentru folosirea ilegală a fondurilor companiei, împreună cu alte persoane. El a încheiat o serie de contracte care au adus un prejudiciu de 57 de milioane de euro companiei de stat. El este acuzat de devalizarea Companiei Naţionale Căile Ferate Române, mai ales prin achiziţiile făcute de CFR la preţuri supraevaluate şi fără licitaţie.
 
Fostul director al CFR a cumpărat, printre altele, costume de scafandru, pahare de cristal, flori decorative, candelabre şi alte bunuri care au costat milioane de euro, dar care nu au fost niciodată folosite. Necolaiciuc a fost acuzat şi de casarea a 24.000 de vagoane şi locomotive care au ajuns la fier vechi, deşi puteau fi folosite încă.
 
Mai multe articole despre:
condamnat Necolaiciuc zece ani de închisoare