MENIU

Mihai Dobre, primarul din Mihăilești, își elimină contracanditații în mod fraudulos

Primarul orașului Mihăilești, Mihai Dobre, recurge la orice tertip ca să nu aibă contracandidați la alegerile locale care se apropie. "Președinta Biroului electoral Mihăilești și locțiitoarea acesteia sunt bănuite că ar fi amestecate în acest joc murdar!, scrie jurnalgiurgiuvean.ro. Cum sunt respinși cei care încearcă să se înscrie în cursa pentru primăria Mihăilești.

”E trist că primarul orașului Mihăilești, Mihai Dobre, recurge la un tertip murdar executându-și contracandidatul la Primărie” – au declarat cei doi copreședinți ALDE Giurgiu, Toma Petcu și Constantin Basangiac, pentru jurnalgiurgiuvean.ro, care a publicat un articol în care sunt relatate "jocurile murdare" care se fac în Mihăilești.

"Un demers al Biroului Electoral al Circumscripției Mihăilești a creat stupoare și totodată suspiciuni și iritare în rândul membrilor ALDE Giurgiu. După cum ne spuneau cei doi copreședinți , preludiul acestei făcături ordinare a început odată cu depunerea candidaturii lui Tudose Ion Constantin , reprezentantul ALDE Giurgiu, joi 21 aprilie, când acesta s-a deplasat la sediul Biroului electoral împreună cu copreședintele formațiunii, Toma Petcu.

La o primă verificare a documentelor atât președinta Biroului Electoral Mihăilești, Oancea Romelia, cât și locțiitoarea sa, Dana Iuliana Păunică, au constatat că totul este în regulă. Ulterior însă, în ziua de vineri, 22 aprilie, cele două persoane desemnate să gestioneze activitatea Biroului Electoral s-au sucit , comunicând lui Tudose Ion Constantin că i se respinge candidatura. De ce? Pe motiv că un număr de 106 semnături din lista obligatorie  depusă de acesta, ar prezenta suspiciuni, asemănându-se cu altele din acest document.  O constatare care în pofida recomandărilor Biroului Județean comunicate celor două avocate din Biroul Electoral de Circumscripție -Mihăilești,   că nu este de competența lor  să  supună analizei veridicitatea semnăturilor, acest lucru fiind apanajul altor instituții abilitate, cele două personaje  nu au ținut cont de acest lucru.

Iată un  prim aspect ce a ridicat  mari semne de întrebare reprezentanților ALDE Giurgiu. În urma acestei hotărâri ciudate, Biroul  Electoral de Circumscripție Mihăilești a luat arbitrar această decizie, de respingere a candidaturii lui Tudose Ion Constantin, cu un număr de 4 din  5 voturi , motivând că dosarul depus împreună cu cererea de candidatură nu întruneau numărul de semnături prevăzut de lege. Acest lucru se întâmpla deși în procesul verbal încheiat se recunoștea totuși că sunt valide 574 de semnături!  Astfel  condițiile impuse de lege erau întrunite, ținând cont de faptul că pentru un oraș ca Mihăilești numărul minim necesar de semnături ( în funcție de numărul populației cu drept de vot),  depus de un candidat, trebuie să fie de 500! Și cu toate acestea Biroul Electoral  de Circumscripție Mihăilești a respins fără echivoc candidatura singurului contracandidat al primarului Mihai Dobre!?

A fost momentul în care reprezentantul ALDE în circumscripția Biroului Electoral Mihăilești a depus o contestație la această decizie în care arăta că numărul de semnături impus de Lege a fost realizat, deci criteriile candidaturii sunt îndeplinite .

Prin adresa nr. 31/22.04.2016 președinta Biroului Electoral de Circumscripție  Mihăilești, Oancea Romelia, precum și locțiitoarea acesteia, av. Dana Iuliana Păunică, au recunoscut în scris că au greșit decizia luată în cazul respingerii candidaturii reprezentantului ALDE Giurgiu.  Ele mai precizau în aceeași adresă că din păcate nu pot reveni asupra hotărârii luate , recomandându-le reprezentanților ALDE să se adreseze instanțelor de judecată printr-o contestație, Judecătoria fiind singura instituție  ce poate îndrepta eroarea materială comisă de ele , prin această contestare a candidaturii lui Tudose Ion Constantin.

Iată un  al doilea semn de întrebare pe care staff-ul ALDE și l-a pus, știind că o instanță de judecată înseamnă timp, înseamnă termene și eventual scoaterea din competiție a unicului contracandidat al primarului Mihai Dobre!

Reprezentanții ALDE ne spuneau că toate aceste bâlbe și greșeli nu par a fi deloc întâmplătoare , și că de fapt sunt sunt mai degrabă niște măsuri disperate ale primarului Mihai Dobre în stare de orice pentru a-și ”lichida” contracandidatul. În acest context facem precizarea  că întâmplător sau nu primarul orașului Mihăilești  a candidat singur la ultimele sale două mandate , ceea ce ridică  întrebarea dacă nu cumva competitorii săi  au fost scoși din cursă în același mod în care se încearcă acum, cu ajutorul membrilor Biroului Electoral de Circumsripție, din Mihăilești  pe care Dobre o administrează.

Mai trebuie precizat și că, deloc întâmplător, Oancea Romelia , președinta Biroului Electoral Mihăilești a fost și la alegerile din 2012 tot președintă a Biroului din această localitate, pe atunci fiind desemnată în acest rol de chiar primarul Mihai Dobre, regulamentul  permițând  la acel moment o astfel de procedură. O ”coincidență”   care naște mari suspiciuni ce ar trebui verificate de către organele de anchetă.

Din primele constatări am înțeles că disperarea lui Mihai Dobre vine din faptul că Ion Constantin Tudose , contracandidatul său la Primărie, este tânăr (37 de ani) este director de bancă (BCR – Agenția Mihăilești)  și foarte popular în zonă.

Totodată mulți locuitori ai comunei cât și politicieni vorbesc că Mihai Dobre ar fi promis sute de mii de euro celor ce îl vor scăpa de eventualii săi competitori,  lucru însă pe care nu-l putem  dovedi, rămânând deocamdată simple supoziții.

În același context am aflat că anumite interese ale celor două reprezentante ale Biroului Electoral de Circumsripție – Mihăilești ,  le-ar fi motivat oarecum pe cele două avocate să recurgă la acest gest pentru a-i încurca șansele lui Tudose Ion Constantin în drumul său către fotoliul de primar al orașului Mihăilești. O constatare care la rândul ei  ar trebui bine verificată și ulterior argumentată, eventual solicitat un punct de vedere al celor două reprezentante ale Biroului Electoral de Circumscripție Mihăilești.

Cert,  în momentul de față,  este doar faptul că din declarațiile conducerii ALDE Giurgiu , există mari semne de întrebare în acest caz și că partidul va sesiza în următoarele zile organele abilitate pentru a face lumină privitor  la suspiciunea intenției de a se bloca candidatura reprezentantului lor,  Tudose Ion Constantin, urmând a se  verifica dacă în acest caz  este vorba doar despre o greșeală nefericită a celor două reprezentante ale Biroului Electoral  Mihăilești sau totul s-a desfășurat în urma unor lucruri premeditate", se arată în jurnalgiurgiuvean.ro.