MENIU

Mihai Craiu: Spitalele de pediatrie din Bucureşti sunt pline. Ne gândim pe cine internăm primul

Mihai Craiu: Spitalele de pediatrie din Bucureşti sunt pline / Foto: Profi Media

Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă: spitalele pentru copii din Capitală sunt pline cu pacienţi cu Covid-19 și cadrele medicale sunt puse în situația în care trebuie să aleagă pe cine internează.

"Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului - n.r.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei şi părinţii lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situaţia de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoţii, de poveşti, de pacienţi care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziţie în care nu e uşor să fii medic de gardă în România astăzi", a spus medicul pediatru Mihai Craiu, la un post TV.

Potrivit medicului, aceeaşi situaţie se întâlneşte la toate celelalte spitale de copii din Bucureşti: sunt pline de copii care au Covid, iar perspectivele sunt şi mai sumbre. 

"Nu sunt foarte grav bolnavi, noi nu avem voie să-i ţinem pe cei de Terapie Intensivă, dar au nevoie de ajutor, au febră, au diaree, nu pot să mănânce. Avem în momentul acesta cel mai mic (pacient) un nou-născut, de câteva zile, iar cel mai mare minor are 17 ani - e mama unui alt copil internat, ştiţi că noi suntem campioni în Uniunea Europeană la mame minore. Avem şi celelalte mame, care sunt adulţi. Nu e bine. Şi o să fie din ce în ce mai mulţi şi, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicaţie specifică", spune medicul. 

Părinţii acestor copii nu sunt vaccinaţi, atrage atenția medicul. "Un copil de o lună nu merge nici în club, nici niciunde. A luat de la părinţi, de acasă. Mama lui e pozitivă şi ea", a explicat Mihai Craiu. 

Mai multe articole despre:
mihai craiu coronavirus copii covid copii