MENIU

Mihaela Bilic: Salata boeuf poate fi foarte bună pentru dietă, cu o singură condiţie

Mihaela Bilic: Salata boeuf poate fi foarte bună pentru dietă, cu o singură condiţie

Mihaela Bilic a explicat, pe pagina sa de Facebook, cât de bună pentru dietă poate fi tradiționala salata boeuf, cu o singură condiție, însă.

“Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salată boeuf e vorba, dacă nu ați ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiție (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belșug. Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteți socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine.

Salata boeuf (fie ea și cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele și carnea fierte, murăturile și mazărea. Din punct de vedere nutriţional este un aliment complet, care conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide. Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porția corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri și doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare” a scris Mihaela Bilic pe Facebook, conform bzi.ro.

Salata de boeuf. Idei geniale pentru a o decora. Arată senzaţional!

Mai multe articole despre:
carne legume salata boeuf boeuf