MENIU

Mierea de mană, elixirul pentru ficat și imunitate. Care sunt beneficiile sale

Sursa foto: Pixabay

Mierea de mană este un tip de miere cu multiple beneficii pentru sănătatea noastră. Este produsă de albine din seva plantelor, dar nu direct, ci după ce a fost ingerată și excretată de niște insecte (afide) care absorb această sevă pentru a extrage proteine din ea.

Proprietățile curative ale mierii de mană au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri. Această creație a naturii este un elixir curativ indispensabil, care este folosit pentru a trata multe probleme de sănătate și boli. Proprietățile unice de vindecare și valoarea nutritivă mai mare a mierii de mană o deosebesc de alte tipuri de miere.

Una dintre cele mai mari dovezi ale calităților speciale ale mierii de mană este conținutul bogat de vitamine vitale: B1, B2, PP, B12 (de aproximativ 16 ori mai mult decât în mere și caise), B6, acid folic, biotină. Compoziția minerală bogată a mierii de mană determină acțiunea sa alcalinizantă, motiv pentru care este recomandată sportivilor și tuturor activităților fizice de exerciții fizice pentru a preveni febra musculară și oboseala, potrivit Bog Foods.

Mierea de mană pentru curățarea ficatului

Pentru a depăși dependența de alcool sau dacă vreți să văcurățați ficatul,  o metodă foarte bună este să luați o lingură de miere de mană cu douăzeci de minute înainte de a mânca și să o păstrați în gură cât mai mult posibil. Rezultatele pozitive vin de la trei până la patru zile după administrarea mierii.

Mierea de mană, activitate antibacteriană

Mierea de mană servește ca un antibiotic puternic datorită prezenței glucozoxidazei ridicate. Acțiunea enzimatică puternică duce la producerea unor cantități mari de peroxid de hidrogen care acționează împotriva bacteriilor. Ca agent antibacterian, mierea de mana serveste ca remediu ideal pentru tuse.

Mierea de mană hrănește sistemul nervos

Concentrația ridicată de aminoacizi și minerale, cum ar fi: cobalt, mangan, zinc, fosfor și sulf ajută la furnizarea de nutrienți valoroși pentru sistemul nervos. Mierea ajută la îmbunătățirea funcției creierului. Prin îmbunătățirea funcțiilor creierului, mierea ajută la îmbunătățirea abilităților intelectuale.

De asemenea, are un efect pozitiv asupra problemelor legate de somn. O lingură de miere de mană ajută la relaxarea și adormirea mai rapidă. Cu sindromul de stres și oboseală cronică, acest elixir este, de asemenea, incredibil. Efectul rapid de vindecare al mierii de mană este determinat de capacitatea ingredientelor benefice din ea de a ajunge la fiecare celulă din organism.

Mai multe articole despre:
miere miere de mana beneficii miere