MENIU

Miei prea mici, anul acesta de Paşte - un pericol pentru sănătate. Câte kilograme trebuie să aibă

Miei prea mici, anul acesta de Paşte - un pericol pentru sănătate. Câte kilograme trebuie să aibă

Anul acesta, de Paşte, vom avea puţini miei. Asta pentru că sunt prea mici pentru a putea fi consumați în siguranță. Fermierii şi ciobanii cred că nu prea vor avea animale de sacrificat, iar medicii ne atrag atenția că ne-am putea îmbolnăvi dacă mâncăm din carnea unui miel sub 10 kg.

Aveţi mare grijă atunci când cumpăraţi carnea de miel pentru masa de Paşte. Nu este recomandat să cumpărăm un miel mai mic de 10 kilograme pentru că acesta conţine mult colagen şi este greu de digeratscrie jurnalmm.ro.

Mieii mai mici au un conţinut mai ridicat de oxipurine. Din cauza conţinutului ridicat de colagen, carnea acestui animal este foarte greu de digerat, cade greu la stomac, mai ales în contextul unei mese bogate de Paşte. Este periculos pentru cei care suferă de probleme digestive, bilă, pancreas. Un miel mic nu are calitate biologică ridicată şi pe deasupra este o proteină care nu ne hrăneşte. Recomandat este ca dacă nu putem cumpăra un miel de 14, 15 kg, să luam măcar o bucată.

Din punct de vedere economic, un miel de 5, 6 kilograme nu este deloc spornic. El conţine foarte multă apă şi într-un final va rămâne cu foarte puţină carne.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă cetăţenilor să cumpere produsele alimentare pentru Paşte numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar.

Cu trei săptămâni înaintea Paştelui, carnea de miel costă în jur de 11-15 lei kilogramul în viu, de la 8 lei anul trecut, din cauza ofertei mici. Crescătorii mizează pe export şi ţin animalele pentru vară sau toamnă, scrie portalul agrointel.ro.

Mai multe articole despre:
carne Paşte miel carne de miel pret miel