MENIU

Mihail Vlasov află, astăzi, sentința în dosarul ,,Registrul Comerțului"

Mihail Vlasov, audiat la DNA

Curtea de Apel anunță astăzi sentința în cazul fostului președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov . Acesta a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2015, pentru dare de mită.

Procurorii susțin că, pe 26 februarie 2013, Mihail Vlasov, în calitate de președinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat fostului deputat Mircea Grosaru să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat 'Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului'.

"Solicitarea a fost formulată în contextul demersurilor inculpatului de a influența adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) să poată prelua Oficiului Național al Registrului Comerțului. Scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obținute din activitatea desfășurată de Registrul Comerțului. În schimbul susținerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcția de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR", afirmă DNA.

 

La termenul din 7 martie Alina Gorghiu a fost audiata ca martor. "Imi menţin declaraţia dată la Parchet. Nu ştiu cine a lucrat la acest proiect, nu ştiu cine este iniţiatorul. Pe agenda Parlamentului au mai fost două asemenea proiecte. Îl cunosc pe domnul Vlasov, îl ştiu ca preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie al României. Comunicarea cu domnia sa era una instituţională, nu vorbeam mai mult de două trei ori pe an. Am semnat susţinerea proiectului. În linii mari am citit proiectul dar nu în amănunt. Proiectul a fost respins în comisii şi în plen. Nu am urmărit îndeaproape", le-a declarat Alina Gorghiu judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Mai multe articole despre:
null