MENIU

Metroul se va extinde dincolo de Şoseaua de Centură, către comuna Berceni, Ilfov

Construcție extindere linie metrou M2 / Foto: Facebook Daniel Băluță

Linia M2 de metrou se va prelungi dincolo de Şoseaua de Centură, către comuna Berceni. Anunțul, însoțit de o fotografie care ilustrează lucărările aflate în plină desfășurare, a fost făcut chiar de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

"Prelungim linia M2 de metrou și dincolo de Șos de Centură, către comuna Berceni. 
 
Acest proiect, la care lucrăm deja împreună cu Consiliul Județean Ilfov, cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex și cu CFR S.A., a primit astăzi 9ieri - n.r.) undă verde, în unanimitate, din partea Consiliului General al Municipiului București, fapt pentru care trebuie să mulțumesc tuturor consilierilor generali, indiferent de partidele politice pe care le reprezintă.
 
De ce am început acest proiect? Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică și o viață mai bună pentru oameni", spune primarul, în postarea citată.
 
Mai mult decât atât, edilul susține că proiectul "generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulți la bugetul local, adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa mașinile în afara orașului și vom circula cu metroul, dar și scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei și a șoselelor din Sectorul 4".
 
În plus, spune Băluță, acesta este un nou pas către dezideratul de a transforma zona într-una metropolitană, conectată în mod real cu restul orașului.