MENIU

Anunţ de ultimă oră de la Metrorex despre tarifele de călătorie

<p>Trenuri CAF</p>

Metrorex a anunţat astăzi că nu va mări tarifele de călătorie în acest an, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a declarat miercuri că tarifele de călătorie vor rămâne neschimbate în acest an:

"Referitor la unele afirmaţii eronate publicate în presă cu privire la o iminentă scumpire a tarifelor de călătorie cu metroul, Metrorex face precizarea că nu va modifica tarifele de călătorie cu metroul în acest an. Informaţiile apărute în mass-media nu au o bază reală, rugăm pe cei ce le-au difuzat să publice punctul de vedere al Metrorex pentru informarea corectă a publicului", a spus şeful Metrorex.

Metroul bucureştean a transportat anul trecut peste 173 de milioane de călători, de unde rezultă o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni. Din reţeaua Metrorex, fac parte in total 51 de staţii.

Staţiile de metrou Piaţa Sudului şi Piaţa Unirii 1 şi 2, de pe magistrala Berceni - Pipera, sunt polii care atrag cei mai mulţi călători din subteran, toate cele trei staţii fiind tranzitate de peste 14 milioane de persoane anul trecut.

Din cele 51 de staţii de metrou din Capitală, Piaţa Sudului s-a detaşat ca fiind cea mai aglomerată în 2015, cu aproape 15 mi­li­oane de pasageri care au circulat în zonă, po­trivit datelor furnizate de Metrorex. Numărul mare de călători în staţia Piaţa Su­dului poate fi justificat de prezenţa în ime­diata apropiere a metroului a centrului co­mer­cial Sun Plaza, cele două fiind conectate printr-un pasaj, dar şi prin dezvoltarea cartierelor re­zidenţiale din partea de sud a Bucureştiului.

Mai multe articole despre:
metrou metrorex