MENIU

Metodologia concursului pentru directorii de școli, publicată în Monitorul Oficial - Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Metodologia concursului pentru directorii de școli, publicată în Monitorul Oficial - Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a anunțat finalizarea metodologiei concursului pentru directorii instituțiilor de învățământ. Ministrul Educației a declarat că aceasta va fi publicată luni în Monitorul Oficial.

„Astăzi vom publica în Monitorul Oficial metodologia pentru concurs directori. Vom avea concursuri profesioniste care să privilegieze exclusiv competenţa şi niciun fel de alt criteriu, organizate începând cu 14 septembrie. Astăzi, cu o lună înainte, vom publica în Monitorul Oficial metodologia pentru acest concurs pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi.

Pe 15 octombrie va fi proba scrisă. Vor putea trece de proba scrisă doar cei care vor lua cel puţin nota 7  la subiecte care vor fi relevante şi a căror siguranţă va fi foarte atent monitorizată. După 15 octombrie trecem la proba de interviu”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, luni, într-un interviu acordat dcnews.ro.

Metodologia concursului organizat pentru numirea directorilor de școli s-a aflat în dezbatere publică din 4 iunie 2021.

Ministrul susține că „pentru prima oară, în comisia de cinci persoane, alături de reprezentantul Inspectoratului şi de reprezentantul autorităţii locale vom avea doi reprezentanţi aleşi de către colectivul şcolii care se doreşte a fi condusă, din rândul profesorilor titulari, aleşi prin vot secret. Iar al cincilea va fi cel care va asigura profesionalizarea concursului, pentru că va proveni din firme care au puternice departamente de resurse umane. Am discutat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, Româno-Germană,  Româno-Franceză,  cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Americană. Am discutat cu toţi aceşti operatori, avem disponibilitate de a ne oferi resursa umană pe perioada probei de interviu, în aşa fel încât evaluarea candidaţilor pentru postul de director să fie făcută profesionist. Acolo, pentru că e vorba de peste 10.000 de posturi, unde nu vom putea avea resursa umană din mediul privat, vom apela la mediul universitar, cei cu expertiză în management. Fie persoane care au avut sau au funcţii de conducere în universităţi, fie profesori de management”, a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit aceleiași publicații.