MENIU

Metoda secretă prin care comercianţii te fac să cumperi mai mult decât ţi-ai propus

Metoda secretă prin care comercianţii te fac să cumperi mai mult decât ţi-ai propus

În majoritatea magazinelor şi restaurantelor, în această perioadă a anului, răsună cântece de Crăciun. Care este rolul lor şi cum influenţează ce pui în coş muzica din magazine? Iată câteva răspunsuri!

Sunetele asociate cu lux și calitate par să fie periculoase pentru portofelele cumpărătorilor. Un studiu a constatat că muzica clasică ascultată într-un restaurant determină clientul să supraestimeze calitatea produselor oferite, ceea ce îi face să plătească mai mult decât ar trebui. Astfel se confirmă concluziile unei cercetări anterioare, care arătau că muzică clasică într-un magazin de vinuri determină cumpărătorii să cumpere un vin mai scump decât dacă ar ascultă muzică pop.

Majoritatea reţelelor de magazine de haine folosesc muzică "trendy, up-tempo", în timp ce unele magazine de cafea merg pe muzică "lounge".

Magazinele alimentare folosesc în general un playlist cu 40 de hit-uri. Ritmul este mai lent dimineața, atunci când cumpărătorii sunt mai în vârstă și devine allegro odată cu apropierea serii.

Şi muzica de Crăciun care se poate auzi pretutindeni în magazine şi restaurante în această perioadă a anului are rolul de a da senzaţia de bine cumpărătorului. El va ajunge să cumpere mai mult decât şi-a propus, spiritul sărbătorior fiind accentuat de ambianţa muzicală din magazine.

Mai multe articole despre:
Sărbători Crăciun cumpărături