MENIU

Metoda „Restaurantul”, din ce în ce mai folosită de hoți. Cum au fost jefuiți turiștii într-un local din Brașov

Metoda „Restaurantul”, din ce în ce mai folosită de hoți

În Brașov doi infractori au găsit o modalitate neobișnuită de a fura turiștii în timpul meselor lor la restaurantele de lux din zonă.

La începutul acestui an, un cuplu originar din Brașov a adus pagubă în mai multe restaurante de lux din localitate, dar și din zonele înconjurătoare, precum Poiana Brașov, Bran, Predeal sau Râșnov. Iosif și Irina, cei doi infractori, au lăsat mulți turiști cu portofelele goale, iar aceștia din urmă observau că sunt lefteri abia când venea momentul să achite consumația.  Dar, ceea ce i-a uimit pe polițiști a fost felul în care cei doi acționau.

Cuplul de hoți își alegea cu atenție victimele: îi luau la ochi pe turiștii care lăsau să se înțeleagă din ținuta lor sau din alte elemente ale comportamentului că sunt înstăriți. 

Cuplul de infractori intra în restaurante la orele la care se lua prânzul sau cina și se așezau la masă, fără să comande. Le spuneau chelnerilor că așteaptă pe cineva și vor comanda în momentul în care vor veni și prietenii lor. În acest timp, ei erau foarte atenți la orice mișcare și greșeală a vecinilor de masă, de care încercau să se apropie cât mai mult.

La un moment dat, se făceau că au scăpat ceva pe jos și, profitând de neatenția vecinilor, controlau buzunarele hainelor lăsate pe spătarul scaunelor. Dacă nu găseau nimic, le cereau chelnerilor să îi mute la altă masă, sub pretextul că au fost anunțați că vor fi mai mulți decât credeau la început sau mai puțini, scrie Adevărul.

Alți 127 de români s-au întors în siguranță acasă din infernul războiului din Israel

La a doua masă repetau stratagema și, astfel, ieșeau de multe ori din restaurante cu mii de lei sau gadgeturi cu asemenea valoare. Păgubiții nu știau nimic până în momentul în care le sosea nota de plată și încercau să o achite.

Cum au fost prinși cei doi hoți 

Metoda a funcționat până cînd tovarășii de infracțiuni au decis să fure de la un client cu mai mult spirit de observație. Cei doi i-au sustras suma de 3.600 de lei, iar păgubitul nu a renunțat la bani. Pentru că îi bănuia pe cei doi, i-a cerut ospătarului să se uite împreună pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere și așa a văzut cum a fost lăsat lefter.

Bărbatul suspectat a fost filmat în momentul în care se apleca pe spate pentru a ajunge cu mâna la buzunarul hainei agățate pe marginea scaunului de clientul de la masa vecină. Deși gestul nu era deloc discret, nimeni nu băga de seamă pe moment ce se întâmplă. Partenera bărbatului avea și ea un rol. Se poziționa pe scaun astfel încât să mascheze momentul furtului. Tot ea era cea căreia i se înmâna discret prada.

Mascații au descins în Prahova, la persoane bănuite de plasare de bani falși pe piață. Prejudiciul depășește 5000 de euro - VIDEO

Când se vedeau cu banii sau obiectele valoroase în mână, cei doi aveau o scurtă discuție, după care unul din ei îl invita pe celălalt afară, pentru a fuma câte o țigară. Era modul de a părăsi restaurantul fără a mai reveni.

Polițiștii au găsit hainele cu care erau îmbrăcați cei doi în momentul furtului de la Predeal, surprins de camerele de supraveghere. Bărbatul a recunoscut și a vrut să înapoieze o parte din bani, însă femeia a declarat că nu știa ce făcea partenerul ei. Numai că plecările din restaurant fără să comande măcar erau mult prea dese încât aceasta să creadă că era vorba despre niște seri ratate din cine știe ce motive.

Cei doi au fost condamnați la închisoare cu suspendare sub acuzația de furt, respectiv complicitate la furt. În plus, au fost obligați să presteze și câte 80 de zile de muncă în folosul comunității. Latura civilă a rămas nesoluționată, păgubiții putând cere daune în instanță.   

Hrănirea porumbeilor va fi interzisă într-un sector Bucureşti! Primăria va aplica amenzi usturătoare

Mai multe articole despre:
hoti metoda restaurantul turisti furt politisiti