MENIU

Metoda de înşelăciune care făcea multe victime în anii 90 a reapărut. Cum funcţionează

Poliţiştii sătmăreni atrag atenţia asupra reapariţiei unei infracţiuni de înşelăciune, care în urmă cu mai mulţi ani a făcut numeroase victime. Este vorba despre înşelăciunea prin metoda inelul de aur, care, miercuri, 9 martie, a făcut o nouă victimă la Satu Mare.

În comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare se menţionează că miercuri, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, un cetăţean domiciliat în cartierul Micro 16, a anunţat că a fost acostat de un bărbat de aproximativ 35 de ani, care a afirmat că este turist din Italia.

Sub pretextul că ar avea nevoie urgentă de bani, i-a oferit spre vânzare sătmăreanului un inel din metal galben, despre care a susţinut că este din aur. Sătmăreanul a plătit 500 de lei, suma solicitată şi doar ulterior, la o verificare atentă, a constatat că a fost înșelat – se arată în comunicatul de presă al IJP. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin această metodă, poliţiştii recomandă achiziționarea de produse doar de la agenții economici care oferă certificate de garanție pentru marfa vândută.

Sursa: Radio Cluj

Mai multe articole despre:
înşelăciune Satu Mare metodă înşelăciune