MENIU

Metoda controversată prin care bogații vor să învingă moartea: ce presupune criogenizarea?

Bogații au găsit o metodă controversată prin care vor să trăiască veșnic. Este vorba despre criogenizare - o tehnică care presupune conservarea corpului cu ajutorul azotului lichid. Mai exact, aceștia vor să-și înghețe creierele.

Astfel, persoanele cu dare de mână speră că în viitor creierele lor vor putea fi aduse din nou la viață cu ajutorul științei care va face progrese semnificative. Unul dintre oamenii care vrea să facă parte din acest experiment, crede că în acest fel se va trezi în viitor și va putea să experimenteze o nouă viață după ce capul său va fi atașat unui nou trup.

„Probabil lumea crede că sunt nebun, dar de ce să nu încerc? Până la urmă, n-am nimic de pierdut", a declarat bărbatul, care se apropia de 70 de ani și care spune că "nu-mi pot imagina ceva mai interesant de atât", a declarat omul de afaceri britanic care a vrut să-și păstreze anonimatul.

Lumea bizară a oamenilor care vor să trăiască veșnic

În prezent serviciul de criogenie a creierului este oferit de două companii americane, Alcor din Arizona și Cryonics Institute din Michigan. La Alcor deja sunt înscriși 1.000 de viitori pacienți, iar unii au plătit chiar și peste 250.000 de dolari pentru ca întregul trup să le fie prezervat.

În plus, încă 149 de decedați sunt deja stocați aici, inclusiv cea mai tânără persoană criogenată vreodată: Matheryn Naovaratpong din Thailanda, care a murit la doar doi ani.

Însă, avem de așteptat în jur de 50 și 100 de ani până când tehnologia va evolua astfel încât să ne permită să-i readucem la viață pe cei criogenați, conform lui Dennis Kowalski, președinte al Cryonics Institute.

„După stopul cardiac, ai între 5 și 30 de minute să readuce la viață pe cineva", spune Kowalski, care adaugă că „dacă răcești trupul persoanei în cauză, ai la dispoziție mai mult timp pentru a face asta", enunțând principiul de bază al criogeniei.

Sursa

Mai multe articole despre:
moarte bogaţi ştiinţă criogenizare