MENIU

Metoda „coletul” continuă să facă victime. Percheziții la escroci din Prahova și București

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, execută, miercuri dimineață, trei percheziții, în Prahova și București, într-un dosar de înșelăciune.

Este vorba despre un grup care expedia colete nesolicitate, cu nimicuri, și pe care cele mai multe dintre victime le primeau și le plăteau, convinse mai degrabă că au uitat de comanda respectivă decât că ar putea pica în plasa unor escroci.

Descinderile au loc la domiciliile unor persoane și la punctul de lucru al unei societăți comerciale, urmând ca trei persoane să fie conduse la audieri.

“Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2022-ianuarie 2023, persoanele bănuite ar fi indus în eroare mai multe persoane din țară, prin livrarea unor colete ce conțineau obiecte care nu fuseseră comandate în prealabil de către destinatari, sumele de bani reprezentând contravaloarea acestora fiind încasate în sistem ramburs.

În total, au fost livrate aproximativ 3.500 de colete, fiind încasată în sistem ramburs suma totală de 192.000 de lei”, au precizat reprezentanții IJP Prahova.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova. 

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.