MENIU

Meseriile din România care TE OMOARĂ ÎNCET dar sigur

<p>Meseriile cu salarii &icirc;n scădere</p>

Medicii, piloţii şi profesorii au printre cele mai solicitante meserii din România, potrivit unui studiu realizat de Secom.

Astfel, trei din patru  români  se declară stresați și suprasolicitați la locul de muncă, în timp ce 8 din 10 acuză boli și manifestări cauzate de aceste stări. Totodată, în timp ce 1/10 indică un nivel intens al stărilor de stres și suprasolicitare.
 
În opinia românilor,  medicii au cea mai solicitantă meserie. Totuși, această profesie lipsește din topurile internaționale recente. În procesul de selecție, românii au ținut cont de factori de stres și suprasolicitare precum: orele de muncă efectuate în afara programului, amploarea proiectelor și nivelul de energie solicitat, nivelul de responsabilitate și concentrare necesar, lucrul cu termene limită, interacțiunea cu persoane dificile, presiunea de a găsi rapid soluții, gradul ridicat de risc fizic sau psihic asociat exercitării meseriei.
 
Aproape 80% dintre persoanele suprasolicitate la locul de muncă prezintă simptome ale afecțiunilor cauzate de stres și suprasolicitare, majoritatea acuzând oboseală excesivă și îndelungată (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%), potrivit studiului.
 
Citește mai multe pe Cariereonline.ro
Mai multe articole despre:
carieră meserii job