MENIU

VIDEO Mesajul premierului Dăncilă pentru Tudorel Toader, înainte de decizia privind DNA

Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă așteaptă de la ministrul Justiției să își facă datoria, să facă o analiză obiectivă și să ia deciziile care se impun. Mesajul a fost transmis cu câteva ore înainte de declarația de presă în cadrul căreia Tudorel Toader va prezenta raportul privind activitatea DNA și va anunța o posibilă decizie privind propunerea de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

Viorica Dăncilă spune că nu are de gând să discute despre deciziile pe care trebuie să le ia ministrul Justiției și că nu trebuie nici să discute cu acesta despre anunțul pe care urmează să îl facă joi seară cu privire la DNA.

”Nu cred că trebuie să am discuții cu ministrul Justiției. Ministrul trebuie să își facă datoria”, a spuns premierul, răspunzând unei întrebări pe tema declarației lui Tudorel Toader.

”Aștept ca ministrul Justiției să se încadreze în limitele legale, să facă o analiză obiectivă și să ia deciziile care se impun”, a mai spus Dăncilă.

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va face public astăzi raportul privind activitatea Direcției Naționale Anticorupție. Se așteaptă să anunțe și dacă va propune revocarea procurorului șef DNA. Totuși, o decizia privind înlăturarea Laurei Codruța Kovesi nu o poate lua decât președintele.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat azi la RFI România că nu vede motive pentru o revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Trebuie să ştim că în acest context intern sensibil privind modificarea legilor justiţiei, privind apropierea de finalizare a unor dosare importante, care privesc persoane cu activitate publică, mai ales DNA, dar şi DIICOT sunt structuri expuse şi care sunt cele criticate, mai ales prin conducătorii lor. Nu există nici un fel de motiv întemeiat de revocare a procurorului şef DNA, care lucrează în mod clar în cadrul legii”, a spus Lazăr.