MENIU

Mesajul care l-a înfuriat pe Putin - O celebră vedetă iubită în Rusia condamnă vehement războiul din Ucraina

Alla Pugaciova și Vladimir Putin Foto: Profi Media

O cunoscută cântăreață din Rusia, care se bucură de o mare popularitate, condamnă agresiunea militară asupra ucrainenilor - războiul din Ucraina și a cerut Kremlinului să o declare „agent străin”.

Una dintre cele mai populare cântărețe din Rusia, Alla Pugaciova - a cerut autorităților ruse să o declare „agent străin”, în solidaritate cu soțul ei - comediantul Maxim Galkin, care s-a pronunțat ferm împotriva războiului din Ucraina.

Galkin a fost declarat la sfârșitul săptămânii trecute „agent străin”, după ce a condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Pe rețelele de socializare, Pugaciova și-a numit soțul „un adevărat patriot rus incoruptibil” și a mai transmis că „obiectivele iluzorii” ale Kremlinului în Ucraina „au făcut o paria din țara noastră, iar viețile cetățenilor noștri extrem de dificile”.

Galkin, comediant, prezentator TV și cântăreț, și-a dorit „prosperitate pentru patria sa, pace, libertate de exprimare”, a adăugat Pugaciova.

Alla Pugaciova este o cântăreață celebră în RUsia și pe scena internațională încă din timpul regimului sovietic. Ea și-a început cariera muzicală în anii 1960 și și-a câștigat de la început popularitatea și respectul rușilor, dar și al lumii internaționale. Astfel că mesajul său despre războiul din Ucraina, ordonat de Vladimir Putin reprezintă o poziție extrem de importantă. Mai ales că Pugaciova l-a întâlnit pe Vladimir Putin de mai multe ori în acești ani.

Mesajul său despre „băieții noștri”, care „mor pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră un paria și viețile cetățenilor noștri extrem de dificile” este de natură să înfurie Kremlinul.

Rămâne de văzut dacă va avea vreun efect asupra opiniei publice ruse cu privire la ceea ce Kremlinul numește încă „operațiunea sa militară specială”, comentează BBC.

Pugaciova și Galkin au plecat în Israel la sfârșitul lunii martie, la o lună după invazia rusă, iar Pugaciova a revenit în Rusia la sfârșitul lunii august cu copiii ei.

La începutul lunii septembrie, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a spus despre Galkin: „căile noastre s-au separat în mod clar - a făcut declarații foarte proaste”, după ce comediantul a condamnat presupusele atrocități ale trupelor ruse și a spus că nu poate exista nicio justificare pentru invazia Ucrainei.