MENIU

Mesajul unei bolnave de cancer pentru Ministrul Sănătății: Ne condamnați la moarte. Vă cer eutanasierea

Bolnav

Pacienții cronici își strigă disperarea în fața autorităților. De la debutul pandemiei, nu mai e loc și pentru ei în spitale. O femeie bolnavă de cancer îi transmite un mesaj zguduitor ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Femeia cere să fie eutanasiată. 

Vorbim despre o bolnavă de cancer cu afecțiuni cardiace. Femeia a suferit o operație pe cord deschis.

Aceasta trimis o scrisoare deschisă către Vlad Voiculescu, prin care cere să aprope Legea eutanasierii. În motivarea acestei cereri, femeia a vorbit despre situația bolnavilor cronici, care nu mai reușesc să își găsească un loc în spitale ca urmare a protocoalelor legate de pandemia de coronavirus și care se chinuie zi de zi.

În plus, spune femeia, în spitale nu există medicamentele necesare pentru tratarea pacienților cronici, iar medicii trebuie să lupte cu mâinile goale pentru a-i menține în viață pe pacienții aflați în stare critică. 

Situația bolnavilor cronici este tot mai critică după noile măsuri anunțate, în weekend, de Ministrul Voiculescu. Vă reamintim că, potrivit ministrului, operațiile care nu sunt urgente vor trebui amânate, iar tot efortul medicilor va trebui acordat pacienților Covid. 

Totodată, ministrul a anuțat suplimentarea numărului de paturi pentru pacienții infectați cu COVID-19 la Spitalul Fundeni, Institutul Fundeni și Institutul Oncologic din București.

"Eu am mai vorbit despre acest lucru. Atunci când ești pe ultima sută de metri, în țările civilizate ți se oferă această oportunitate: eutanasierea. Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire, este clar asta. Eu nu întâmpin probleme acum, dar mi s-a intâmplat să ajung la spital și să nu fiu internată din cauza COVID. Nu poți să limitezi internarea unui pacient, unui bolnav de cancer sau cardiac din cauza COVID-19. Cunosc oameni care nu reușesc să găsească medicamentele de care au nevoie, pacienți care mă sună pentru că nu știu ce să facă. Încă mai există listele de așteptare pentru tratamentele de care au nevoie. În fiecare lună stau cu inima cât un purice. Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital", a afirmat Corina Alexandru, din Constanța, președinte al Asociației Oncologic Rom, bolnavă de cancer.

Nu este prima dată când femeia face apel la miniștrii ai Săntății pentru a aproba Legea eutanasierii. Din contră, acest lucru s-a întâmplat și în anii trecuți, femeia luptând în mod constant cu sistemul medical și cu legile din România pentru drepturile persoanlor bolnave de cancer. Prin urmare, astfel de apeluri au fost făcute și în anii 2009 și 2012. 

Ca președinte al Asociației Oncologic Rom Constanța, femeia a luptat și pentru înființarea Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.