MENIU

Mesaj după victoria lui Kovesi. „Să înceapă Festivalul Disperat al Inculpaților!” Cine este autorul

Victoria Laurei-Codruța Kovesi continuă să stârnească reacții în rândul românilor. Filozoful Mihai Șora s-a bucurat după votul în favoarea fostei șefe a DNA: „Să înceapă, așadar, Festivalul Disperat al Inculpaților!".

Filosoful Mihai Șora a reacționat și el, joi, după ce Consiliul Uniunii Europene a votat covarsitor in favoarea Laurei Codruta Kovesi pentru numirea in functia de procuror-sef european.

Sora scrie pe contul sau de Facebook ca este una dintre cele mai frumoase victorii din ultimii ani.

"Pentru toti oamenii cinstiti, care inteleg sensul cuvintelor ONOARE si DEMNITATE, care pun pret pe INTEGRITATE, victoria aceasta inseamna mai mult decat putem discerne acum, inseamna mai mult decat un punct luminos la capatul tunelului.

Ii vom resimti consecintele nu doar noi, romanii, indata ce Parchetul European va deveni functional, ci si cetatenii altor tari prinse vremelnic in chingile unor clanuri mafiote, care toaca ori jefuiesc vistieria publica.

O felicit din inima pe Doamna Laura Codruta Kovesi! Sunt sigur ca va fi la inaltimea increderii de care se bucura.

Sa inceapa, asadar, Festivalul Disperat al Inculpatilor!", a notat Sora pe reteaua sociala.

Șora face trimitere la expresia folosită de Kovesi într-o conferință de presă-maraton, prima a fostei șefe a DNA, de anul trecut din 14 februarie, ca reacție în scandalul interceptărilor, la acuzațiile aduse de fostul deputat PSD Vlad Cosma în cazul de la DNA Ploiești. Kovesi spunea atunci că Justiţia este sub un asalt şi că se încearcă îngenuncherea statului român şi umilirea cetăţenilor și că „asistăm la un festival disperat al inculpaţilor”. 

Kovesi: Procurorii au acţionat legal. E un festival disperat al inculpaţilor

Totodata, filosoful ii indeamna pe romani sa nu spuna ca "Romania nu a sustinut-o" pe Kovesi pentru aceasta functie, intrucat "politrucii aceia agramati si nelegiuiti sunt doar belele in trecere. Ei nu sunt, nu pot fi Romania. Romania suntem noi", și-a încheiat Mihai Șora mesajul de pe Facebook.

Laura Codruta Kovesi a fost votată, joi, în Consiliul UE pentru funcția de șefă a Parchetului European, în ciuda opoziției guvernului României.

Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată.

Kovesi a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate.

Laura Codruța Kovesi a afirmat, la Realitatea TV, că „victoria de astăzi reprezintă o recunoaștere a activității în sistemul de justiție românesc, precum și o victorie a românilor care au susținut lupta anticorupției”.

Laura Codruța Kovesi: ”Este o victorie a românilor care au susținut lupta anticorupție”