MENIU

Mesaj de la Vatican pentru președintele Joe Biden: Papa Francisc se roagă pentru a reuși reconcilierea în societatea americană  

Papa Francisc Foto: VaticanNews.va

Într-un mesaj transmis la puțin timp după ce Joe Biden a depus jurământul de învestire, Papa Francisc i-a transmis noului președinte american că se roagă la Dumnezeu „să îi ghideze eforturile pentru a aduce reconciliere în Statele Unite și în națiunile de pe mapamond”.

Suveranul Pontif a mai spus că speră ca noul președinte american să lucreze la perfectarea unei societăți marcate de o justiție adevărată, libertate și respect pentru drepturile și demnitatea fiecărei persoane, în special ale celor săraci, vulnerabili și a ale celor care nu au o voce să îi reprezinte.

„Într-un moment în care crizele grave cu care se confruntă familia noastră umană, mă rog ca deciziile dvs. să fie ghidate de o preocupare pentru o societate plină de dreptate și libertate autentice, împreună cu respectarea infailabilă a drepturilor și demnității fiecărei persoane, în special a celor săraci, vulnerabili", a scris Papa Francisc.

Joe Biden este al doilea președinte catolic din istoria SUA, iar la depunerea jurământului de învestire a folosit o Biblie pe care familia sa o deține încă din anul 1893. Biblia respectivă a luat parte atât la cele două momente în care Biden a fost învestit în funcția de vicepreședinte, în 2009 și în 2013, dar și în cele șapte dăți în care a fost învestit senator, începândn 1973. De altfel, în anul 2009, ceremonia era amânată chiar din cauza faptului că Joe Biden nu își găsea biblia.

Familia Biden deține această Biblie încă din 1893, are o grosime de aproape 13 centimetri și o cruce celtică pe copertă, potrivit CNN. 

Mai multe articole despre:
papa francisc joe biden vatican statele unite