MENIU

Merge 26 de kilometri pe zi să ajungă la școală! Banii din alocație și bursă se duc pe medicamentele mamei bolnave

Merge 26 de kilometri pe zi să ajungă la școală

În anul 2022, în România sunt mii de tineri pentru care adolescența înseamnă de fapt griji. Vorbim despre copii sărmani care se culcă flămânzi şi merg pe jos kilometri întregi pentru a ajunge la şcoală. Sunt copii pentru care părinții lor bolnavi sau fără locuri de muncă nu au putut face mai mult. Este și cazul unei fete de 16 ani din județul Iași. Când nu are bani de abonament, parcurge 26 de kilometri pe jos până la liceu, iar banii ei din alocație și bursă se duc pe medicamentele mamei bolnave. 

Bianca Michiu are 16 ani și este elevă la un liceu tehnologic din localitatea Vlădeni. De multe ori, fata nu are bani de abonament, iar drumul spre școală devine un chin. Indiferent de vreme, parcurge, dus- întors, 26 de kilometri și niciodată nu s-a gândit să lipsească de la ore.

BIANCA MICHIU: „Nu am avut bani să mă întorc înapoi și m-am pornit pe jos. Și cât timp ai făcut până casa? Am făcut vreo două ore aproape”.

Bianca locuieşte alături de mama ei, grav bolnavă, şi tatăl care, deşi nu are un loc de muncă stabil, aduce bani în casă, muncind cu ziua prin sat.

„Mă descurc foarte greu în privinta banilor, medicamente trebuie, asigurare... Două milioane lunar, bani de la copila, de la alocație”, a spus PETRONELA MICHIU, mama.

Familia abia reușește să se întrețină. Singurul venit lunar stabil reprezintă bursa socială a fetei şi alocaţia acesteia, adică cel mult 600 de lei.

Mai multe articole despre:
fata mers jos iasi