MENIU

MEN: România, locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

<p>Şase medalii pentru Rom&acirc;nia la Olimpiada Balcanică de Matematică</p>

România ocupă locul I în Europa și se clasează printre primele cinci țări în lume prin performanțele reușite de-a lungul anilor la Olimpiada Internațională de Fizică, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale.

"Participarea României (Olimpiada de Fizică a Asiei) reprezintă o premieră, invitația adresată țării noastre fiind o recunoaștere a prestigiului dobândit de olimpicii români prin performanțele reușite de-a lungul anilor la Olimpiada Internațională de Fizică, în urma cărora România ocupă locul I în Europa și se clasează printre primele 5 în lume", se arată în comunicatul de presă.

La prima participare la Olimpiada de Fizică a Asiei (11-18 mai/Singapore), lotul olimpic al României a obținut trei medalii de argint și două mențiuni.

Dan Ștefan Eniceicu (clasa a X-a), Tudor Costel Crețu (clasa a X-a) și Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), toți elevi ai Liceului Internațional de Informatică din Capitală, au câștigat cele trei medaliile de argint.

Dan Ștefan Eniceicu a primit și premiul special pentru realizarea celui mai creativ experiment.

Cele două mențiuni speciale au fost acordate Ilenei Rugină (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică din Capitală) și lui Ioan Ignat (clasa a XI-a, Colegiul Național 'Mircea cel Bătrân' din Constanța).

Aflată la ediția a XV-a, Olimpiada de Fizică a Asiei este o competiție destinată exclusiv țărilor de pe continentul asiatic.

Mai multe articole despre:
olimpiada de fizică