MENIU

Memoria unei eleve de 16 ani se resetează la fiecare două ore. Crede că e 11 iunie mereu

Riley Horner

Caz ca în filme în Statele Unite. Memoria unei adolescente se resetează la fiecare două ore. În fiecare dimineaţă când se trezeşte, fata crede că este 11 iunie, ziua în care a primit o lovitură puternică la cap. De atunci nu îşi mai aduce aminte ce face şi nici unde este dulapul ei la şcoala la care învaţă.

Riley Horner, adolescenta de 16 ani, a fost lovită din greșeală în cap în luna iunie anul acesta în timpul unui concert și după numeroase stări de rău și vizite la spital, simptomele ei rămân în continuare un mister medical.

După mai multe operaţii la cap şi câteva expertize, medicii le-au spus părinților că fata lor este în regulă şi au trimis-o acasă.

"Ne-au spus că nu este nimic în neregulă din punct de vedere medical. Nu pot vedea niciun fel de contuzii la radiografii. Fratele meu a decedat săptămâna trecută şi eu cred că ea nici nu realizează acest lucru. Îi spunem în fiecare zi, dar nu îşi aduce aminte", spune mama tinerei.

Pentru a putea trăi o viață cât mai normală, Riley are la ea un carnețel și un pix pentru a-și nota evenimentele zilnice.

"Ştiu că este greu pentru ei, la fel cum îmi este şi mie. Oamenii nu înţeleg, este ca şi un film. Nu îmi aduc aminte ce am făcut la cină", explic fata.

Cel mai înspăimântător lucru pentru Riley este că va creşte şi nu îşi va aduce aminte nimic din tinereţe.

Părinţii ei sunt hotărâţi să apeleze la cei mai buni neurochirurgi din Statele Unite ca să o ajute pe tânără să îşi recapete memoria.

Mai multe articole despre:
ziua cârtiţei Riley Horner