MENIU

Meleşcanu, consilierul lui Ponta, a fost audiat la DNA, în dosarul generalului Ioan Sârbu

Consilierul lui Ponta, audiat la DNA. Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu a dat declaraţii în calitate de martor într-un dosar în care este cercetat generalul Ioan Sîrbu, fostul şef al Direcţiei Medicale a Armatei. Acesta din urmă este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în formă continuată. Deşi are dosar, Ioan Sârbu a făcut denunţuri pe bandă rulantă, cele mai multe nefondate.

DNA s-a sesizat în cazul lui Ioan Sârbu pentru abuz în serviciu, faptă comisă cu obţinerea unor foloase necuvenite şi în formă continuată. Este vorba despre mai multe contracte pe care le-ar fi atribuit cu dedicaţie când era directorul Spitalului Militar Central.

În acest caz a fost audiat şi Teodor Meleşcanu, care era atunci Ministru al Apărării. Potrivit unor surse Realitatea TV, fostul şef al SIE ştie despre achiziţiile cercetate în dosar.

"Am fost chemat ca martor. Am fost sef si-s responsabil pentru tot ce s-a intamplat in timpul serviciului meu.", a spus Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu este şi naşul lui Ioan Sârbu. Consilierul lui Victor Ponta l-a cununat pe general la a doua căsătorie, iar ceremonia a avut loc în Las Vegas.


În cazul lui Ioan Sârbu, ANI a sesizat procurorii pentru că, în orele de program de la Direcţia Medicală, acesta încasa bani şi din activitatea didactică din Spitalul Militar. În plus, ar fi profitat de acest lucru şi ca să-şi vândă ilegal cărţile.

Potrivit presei, generalul Ion Sîrbu a făcut sute de plângeri. Printre cei cărora a încercat să le facă probleme se numără mai mulţi miniştri, printre care şi Gabriel Oprea. El este cel care l-a acuzat pe Oprea că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, dar acuzaţia s-a dovedit nefondată. Cariera generalului-medic-profesor a fost umbrită însă de multe controverse. O parte dintre colegii săi de promoţie au reclamat că şi-ar fi mărit ilegal notele care l-au făcut şef de promoţie.


„Nu se pot da decât două examene de mărire de notă pe an, însă Sîrbu a dat aceste examene pentru notele din toţi anii. Ajunsese, în anul V, să dea mărire de notă pentru anul I. Unii profesori i-au trecut în faţa mea nota în carnet, fără să dea examen”, a declarat un medic din promoţia generalului, citat de ziarul Ring.

 

Ioan Sârbu NU a răspuns acuzaţiilor.

Mai multe articole despre:
DNA procurori Teodor Meleşcanu Ioan Sârbu