MENIU

Medicul Mihai Craiu a explicat care sunt cele mai bune "arme" contra meningitei

<p>Olivia Steer</p>

Febra, durerile de cap foarte puternice și erupțiile pe piele sunt principalele simptome care dau de gol meningita, a declarat Mihai Craiu pentru Edupedu.ro. Medicul care a devenit celebru după o confruntare TV cu Olivia Steer, în care a demontat toate argumenele antivaccinare, a explicat că este extrem de important ca părinţii să nu ia în derizoriu prblemele medicale ale copiilor. 

"Dacă aveţi impresia că sunt răciţi copiii, acuză dureri de cap și le apar erupţii cu aspect de leziuni pe piele, este obligatoriu să se ducă imediat la medic, nu a doua zi, ci imediat”, a declarat pentru Edupedu.ro medicul pediatru Mihai Craiu.

Boala poate fi recunoscută repede în forma sa concretă când apar dureri îngrozitoare de cap, vomă şi senzaţia de hipracuitate, când zgomotele obişnuite par de nesuportat. (...) Boala poate fi recunoscută și până să fie pacientul în fazele finale de îndată ce apare o erupție pe corp care seamănă cu niște vânătăi, ca niște ciupituri de țânțari sau de purici, după aceea se extind în următoarele ore ca și cum te-ai fi lovit", a explicat Mihai Craiu pentru edupedu.ro.

Vaccinul pentru meningită nu este unul obligatoriu fiindcă afecțiunea este foarte rară, iar vaccinul conjugat tetravalent are efect împotriva meningococului de tip A, C, Y, W135. Vaccinul ar trebui făcut şi în cazul în care călătoriți în țări unde riscul de a contacta boala este mai mare.

Vaccinul meningococic. Tot ce trebuie să știi despre meningococ și vaccinul pentru meningită

Decizia luată de Olivia Steer după ce medicul Mihai Craiu a lăsat-o fără argumente

 

Mai multe articole despre:
meningită olivia steer Mihai Craiu