MENIU

MEDICUL EROU RADU ZAMFIR s-a întors la LOCUL TRAGEDIEI. Primele declaraţii

<p>Medicul Radu Zamfir</p>

RADU ZAMFIR Medicul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a zburat din nou cu avionul, aseară, să preleveze organe pentru transplant. Şi tot la Oradea, destinaţia din ziua în care Aura Ion şi Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa după ce avionul lor s-a prăbuşit.

RADU ZAMFIR Pe 20 ianuarie, Radu Zamfir era una dintre victimele accidentului aviatic din Munţii Apuseni, dar acest lucru nu l-a împiedicat să urce din nou în avion pentru o misiune în Oradea. Medicul a ajuns acolo după o cursă de o oră şi jumătate cu un avion de linie.

RADU ZAMFIR "Da, este primul zbor spre Oradea dupa accident. Nu am avut nicio senzatie ciudata. Noi stim cel mai bine sa facem operatia. De lucrurile legate de transport sau de alte detalii nu suntem cei mai in masura sa va oferim informatii", a spus RADU ZAMFIR.

RADU ZAMFIR Echipa din care a făcut parte medicul a prelevat ficatul unei paciente de 52 de ani, aflată în moarte cerebrală în urma unui accident. "S-a diagnosticat moartea cerberală conform protocoalelor. A fost anunţată conducerae Agenţiei Naţionale de transplant, iar echipa de prelevare de la Bucuretsi condusă de doctorul Zamfir a şi sosit. În perioadad 24-16 martei avem la Sinaia o şedinţă de instruire cu toţi responsabili cu depistarea şi dcelaraea morţii cerebrale din ţară", a spus medicul Sabău Tudorel.

RADU ZAMFIR Organul a fost adus la Spitalul Regina Maria din Bucureşti şi nu la Fundeni unde se făceau până acum transplanturile de ţesut hepatic. De la aceeaşi pacientă, mai mulţi medici din Cluj au prelevat rinichii.