MENIU

Medicul erou de la Piatra Neamț ar putea fi detubat și operat în această săptămână. Care este starea sa de sănătate

Medicul erou de la Piatra Neamț ar putea fi detubat și operat în această săptămână. Care este starea sa de sănătate

Starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, medicul erou rănit în incendiul produs la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, este staționară. Prin urmare, există posibilitatea ca medicii din Belgia să-l detubeze în cursul acestei săptămâni. De asemenea, acesta ar putea fi operat în zilele următoare. Tot în curusul acestei săptămâni este așteptat ca soția medicului să meargă în Belgia, potrivit Ziare.com.

"Starea medicului din Belgia este staționară. Este echilibrat hemodinamic și hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi - dimineața și seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de exciție-grefare, cu posibilitatea detubarii lui la sfarsitul săptămânii viitoare". Declarația a fost făcută duminică, 22 noiembrie, de ministrul Sanatatii, Nelu Tătaru.


Vă reamintim că medicul Cătălin Denciu a fost transferat, în urma cu o săptămână, cu o aeronava a Forțelor Aeriene Române la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratamente de specialitate ca urmare a arsurilor suferite în timp ce încerca să salveze pacienții aflați în secția de Terapie intensivă de la SJU Piatra Neamț. 10 persoane și-au pierdut viața în uram incendiului din 14 noiembrie. 

 

Mai multe articole despre:
catalin denciu incendiu piatra neamt