MENIU

Medicul Emilian Imbri, despre valul 4 al pandemiei. Ce riscuri sunt ca spitalele să fie din nou copleșite de pacienții Covid

Medicul Emilian Imbri

Emilian Imbri a declarat sâmbătă, la Realitatea Plus, că numărul noilor infectări cu Sars-Cov-2 va crește cu siguranță în perioada următoare, dar a subliniat că, în opinia sa, este posibil ca organismul să se obișnuiască și oamenii să nu mai facă forme severe de boală. Vaccinul anti-Covid va deveni unul sezonier, la fel ca și boala, a mai spus medicul. 

”Nu mă bazez pe ceva științific, cred însă că și în cazul variantei Delta, la fel ca Sars-Cov-2 și toată familia corona, organismul se obișnuiește cu acest virus și nu mai facem forme severe. Eu nu cred că vor mai fi spitale copleșite”, a răspuns medicul, întrebat despre valul patru al pandemiei. 

Medicul a subliniat însă că populația ar trebui să respecte în continuare măsurile de protecție. Imbri a povestit care e situația în Spania. 
”Când am ajuns în Spania, se raporau zilnic 200 de cazuri de infectări. Când am plecat spre casă, ajunseseră deja la peste 1.000. Deși autoritățile au spus că în spațiul deschis nu mai este nevoie să porți mască, toți o purtau, și la plajă

Întoarcerea în țară a fost o surpriză neplăcută, avioanele sunt pline. Cred că majoritatea românilor care vin în țară sunt nevaccinați. Modalitatea prin care se fac transferul favorizează foarte mult infectarea”, a mai spus medicul. 

Mai multe articole despre:
emilian imbri val patru pandemie varianta delta