MENIU

Medicul Emilian Embri, avertisment despre numărul mare de bolnavi COVID-19 de la ATI: „Sper să nu fie semnul acela de tsunami...”

Foto: Pixabay.com

Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, spune că, deși numărul de pacienți din spitale a scăzut în ultimele zile, acesta este dublat de cazurile numeroase de infecții cu noul coronavirus din secțiile de Terapie Intensivă, astfel că poate fi semnul de dinaintea unui tsunami COVID-19.

 

Medicul spune că pare că lucrurile s-ar îndrepta într-o direcție bună , pentru că se observă o relaxare în ultima perioadă. Oamenii nu mai vin să se interneze, dar, la Terapie Intensivă sunt în continuare mulți pacienți, menționează Emilian Imbri.

„Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital, nu vorbesc de ATI. Ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, dar există cazuri, avem aproape 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut

Nu pot să explic acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. Cam de două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Într-adevăr, lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare.

Avem două paturi libere la Terapie (ATI - n.red.) astăzi (luni - n.red.), ceea ce n-a mai fost demult. Lucrul ăsta, într-adevăr, vine să arate că ceva se întâmplă în bine. Este o relaxare”, a declarat Emilian Imbri, la o televiziune de știri.

Explicația pentru care sunt mai puține internări și mai puține cereri pentru testare în spital o reprezintă testele rapide, dar atrage atenția să nu fie un semn „de tsunami”, care anunță un mare număr de infectări. Emilian Imbri spune că oamenii nu mai merg la testare în spital pentru testele RT-PCR, ci apelează la testele antigen rapide, pe care le fac acasă.

„Eu sper să nu fie semnul acela de tsunami, retragerea aceea și să urmeze ceva rău. Nu ar avea de ce să se întâmple asta. Dar se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele acelea rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă astăzi este sau nu sau nu pozitivi. De ce poate doresc să evite să afle că sunt pozitivi și nu cumva să piardă rândul la vaccinare”, a mai spus Imbri, potrivit ziare.com.

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală mai precizează că „nici din alte spitale nu mai există presiunea de a ne transmite nouă cazurile pozitive”.

Medicul Emilian Imbri se declară optimist în final, spunând că toată situația de acum din spital este „un semn bun".