MENIU

Medicul din dosarul răpirii jurnaliştilor, Yassin Mohamad, a fost reţinut

Medicul din dosarul răpirii jurnaliştilor, Yassin Mohamad, a fost reţinut

Medicul din dosarul răpirii jurnaliştilor, Yassin Mohamad, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă.

Procurorii DNA au dispus reţinerea lui Yassin Mohamad, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, şi a lui Tahli Fadel, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

"În perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă", se arată în comunicatul DNA.

Inculpaților Yassin Mohamad și Tahli Fadel li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 03 aprilie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Yassin Mohamad este medicul care a apărut și în dosarul Omar Hayssam, fiind împuternicit ca emisar în legătură cu eliberarea jurnaliștilor care au fost răpiți în Irak în 2005.

Mai multe articole despre:
medic reţinut Yassin Mohamad