MENIU

MEDICUL CARDIOLOG român care a UIMIT lumea medicală din pricina BOLII de care suferă

Medicul Dan Fărcaş

Un medic cardiolog din Târgu-Mureş, diagnosticat cu Parkinson acum 25 de ani, a uimit lumea medicală. Bărbatul a ajuns unul dintre cei mai buni profesionişti.

Când avea 23 de ani, viaţa părea compromisă pentru Dan Fărcaş. Acum, el a ajuns să consulte lunar aproape 400 de pacienţi şi niciodată nu a pus un diagnostic greşit. Fiecare zi este o dovadă că boala Parkinson poate fi învinsă.

Când era student la medicină, Dan a aflat că suferă de o boală, care apare de obicei la persoanele de vârsta a treia. Îi plăcea să joace fotbal, dar nu şi-a mai putut mişca piciorul şi s-a decis să câştige meciul cu boala, scrie ştiri.tvr.ro.

Drumul a fost lung şi anevoios, presărat cu durere şi revoltă. A trăit trei întâmplări decisive: momentul în care un coleg i-a sugerat să se retragă într-un laborator, o doamnă care l-a confundat cu un alcoolic şi un şofer care a râs de el că a urcat băut la volan.

Dan nu a luptat singur. Şi-a cunoscut soţia, medic de familie, acum 15 ani, iar acum au o fetiţă.

Dan Fărcaş este şeful Laboratorului de Explorări Funcţionale Non-Invazive şi şef de lucrări la Universitatea de Medicină din Târgu-Mureş.

A înfiinţat Clubul Bolnavilor de Parkinson şi este vice-preşedinte al Asociaţiei Române de Luptă Împotriva Parkinson.