MENIU

Medicul Adrian Marinescu, despre primul an al pandemiei: O adevărată provocare. Ne-am transformat în astronauți

Medicul Adrian Marinescu. Foto: Facebook

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, a vorbit vineri, la Realitatea Plus, despre experiența din primul an al pandemiei. Cei aflați în prima linie în lupta cu virusul au trăit o adevărată provocare, spune acesta.

Marinescu a precizat că pandemia a schimbat modul în care medicii au comunicat cu pacienții. Situația era cu atât mai dificilă cu cât existau puține date despre virus și vaccin. 

”A fost o provocare pentru noi toți. Pentru personalul medical, cei care au lucrat în prima linie, a fost o situație cu care nu ne-am mai întâlnit. 

Ne-am confruntat cu un număr foarte mare de pacienți și cu schimbarea felului în care s-a interacționat. Ne-am transformat în niște astronauți care aveau o interacțiune diferită cu pacienții. 

Astăzi se împlineşte un an de la primul caz de COVID înregistrat în România. Cum s-a schimbat viața noastră în tot acest timp

În primul an, situația era nesigură, nu știam care va fi evoluția, nu știam când va fi vaccinarea”, a spus Marinescu. 

Medicul a reiterat că apariția vaccinului dă speranțe că vom ieși din pandemie într-un timp relativ scurt. 
”Acum, la un an de pandemie, știm mai multe despre virus. Ne gândim că, într-un viitor destul de scurt, vom vedea acea luminiță de la capătul tuneului”, a adăugat Marinescu.

Citește și: ”Cum a EXPLODAT prețul măștilor în pandemie - speculă și marfă contrafăcută”